AFFLIGEM ziet verkoop van vuurwerk Lidl niet zitten

C21

AFFLIGEM ziet verkoop van vuurwerk Lidl niet zitten

Editiepajot_vuurwerk_gevaar
Even verstrooid geweest met vuurwerk. - Repro AGR

Sinterklaas en de Kerstman moeten eerst hun ding nog doen, maar de Duitse supermarktketen Lidl is in gedachten toch al volop bij oud op nieuw. Daar hoort vuurwerk bij, vinden ze bij Lidl. En dus dient de supermarktketen een vergunningsaanvraag in om in al haar Belgische filialen vuurwerk op te slaan én te verkopen.

Ook in Affligem werd dergelijke aanvraag ingediend door Lidl om vuurwerk te mogen verkopen. Het college gaat echter niet akkoord met het verlenen van een dergelijke exploitatievergunning. Dat heeft Burgemeester Yvan ’t Kint (Ola) geantwoord op een vraag van N-VA-gemeenteraadslid Guy Uyttersprot.
Voor de verkoop van vuurwerk is een dubbele vergunningplicht nodig : het Vlarem en het algemeen reglement betreffende springstoffen.
Lidl zegt zelf dat ze voldoet aan alle wettelijke bepalingen die zijn voorgeschreven én goedgekeurd door de federale dienst Springstoffen. Die schrijven onder meer voor dat vuurwerk niet verkocht mag worden aan jongeren onder de zestien. De warenhuisketen benadrukt ook elke koper te zullen informeren over het gebruik en de gevaren van vuurwerk. Concreet gaat het om de opslag van 25 kilogram vuurwerk dat de komende elf jaar wordt opgeslagen en verkocht, telkens van 1 december tot en met 10 januari.
N-VA is tevreden met de beslissing van het schepencollege om de verkoop en opslag van vuurwerk op zijn grondgebied te verbieden en sluit aan bij een eerdere beslissing van de gemeente om samen met Ternat, Roosdaal en Liedekerke het afsteken van vuurwerk principieel te verbieden. N-VA vindt immers dat de commercialisering rond Nieuwjaar niet opweegt tegen de veiligheid en de leefbaarheid van de woonomgeving.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2009
Gerrit Achterland
Repro AGR
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief