Gemeente koopt bos in centrum ESSENE

C21

Gemeente koopt bos in centrum ESSENE

Editiepajot_stijn_stassijns_foto_re
Schepen voor Jeugd Stijn Stassijns. - Foto RE

Schepen voor Jeugd Stijn Stassijns (Visie) heeft het College van Burgemeester en Schepenen voorgesteld dat het gemeentebestuur van Affligem een stuk bos in het centrum van Essene aankoopt.

Het stuk bos staat al een tijdje te koop via de koopjeskrant. “Het is Kevin De Smedt, een buurtbewoner uit de wijk Pelink, die het gemeentebestuur er op attent maakte dat het stuk te koop stond,” aldus Stassijns. “De gemeente heeft al heel wat grond liggen in de buurt. Dit stuk zou daar mooi op aansluiten. Bovendien ligt het in het hart van de gemeente Essene, dichtbij de woonwijken Pelink en Boonhof en ook dichtbij het lokaal van de KAJ. Een speelbos ligt dan ook voor de hand, maar als bestemming kan evengoed voor een natuurgebied gekozen worden. We moeten nog eens bekijken wat mogelijk is naar ruimtelijke ordening toe, maar nu we dit kunnen kopen voor een normale prijs moeten we dit zeker doen. Blijkbaar zouden buurtbewoners uit de Pelink ook geïnformeerd hebben om samen dit bos aan te kopen. Wij zijn het met hen eens dat dit een unieke kans is en willen als gemeente onze verantwoordelijkheid nemen. Het College is al principieel akkoord gegaan, maar we moesten nog afwachten of de eigenaar ons bod zou aanvaarden, wat deze week gebeurd is. Nu rest nog de officiële bevestiging.”
Zoals de procedure voorziet werd het bos geschat door de ontvanger van registratie. De geschatte prijs bevestigt de vraagprijs van de eigenaar, namelijk 31.000 euro. Het stuk is in totaal 1,5 ha groot.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2009
Gerrit Achterland
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief