AFFLIGEM – Jeugdhuis Avilo draait weer op volle toeren

C21

AFFLIGEM – Jeugdhuis Avilo draait weer op volle toeren

Editiepajot_affligem_jeugdhuis_avilo_op_volle_toeren_foto_steven_walravens
Jeugdhuis Avilo geeft jeugdgroepen de kans om hun ding te doen. Foto Johan Duchi
 

Een tijdlang sloot het Hekelgemse Jeugdhuis haar deuren door gebrek aan vrijwilligers die instonden voor het onderhoud en het openhouden van het jeugdhuis. De jeugdraad ging met succes op zoek naar een groep nieuwe vrijwilligers die jeugdhuis Avilo een tweede leven wilde geven. En sinds enkele weken draait het jeugdhuis op volle toeren. Vorige week vrijdag  hebben  in het Jeugdhuis Avilo in Hekelgem enkele optredens van enkele jeugdgroepen plaats gevonden gevolgd door een discobar die het feestje mocht afsluiten. Menig jongelui waren voor de optredens en discobar naar Hekelgem afgezakt.

De groep ‘Animals on Alcohol’ mochten als eerste de spits afbijten. Daarna volgde het debuutoptreden van de 4-koppige groep ‘Low Detail’. Omstreeks middernacht mocht het reeds dolgedraaide publiek verder genieten met de klanken aangebracht door ‘Discobar Soundwave’.

Low Detail bestaat uit zanger/bassist Jarno Huygh, drummer Thomas Erseel en op elektrische gitaar Jonas Duchi en Daan Marissens.

De groep werd gestart door Jonas en Thomas. Beiden begonnen ze wat te jammen, heel eenvoudig met een gitaar en een drum... Na lang zoeken (en vele andere kandidaten) zijn ze via via bij Jarno terecht gekomen,  een geweldige bassist met een stem waar je van omver valt. Met deze combinatie waren ze dan definitief vertrokken. Ze schreven wat eigen nummers, heel simpel, maar al gauw kwamen er moeilijker nummers. Daar hoorde uiteraard nog een 2de gitaar bij. Via de connecties van Jarno, de bassist, zijn ze dan bij Daan terechtgekomen.

 

Met de "sound" van Jonas, de "riffs" van Daan, de "inspiration" van Jarno en de "skills" van Thomas zijn ze nu wel heel goed bezig!

 

Nu willen ze zoveel mogelijk optreden om de jeugd en minder jeugdige toeschouwers van hun muziek te laten genieten. Meer info over de groep en hun live optredens is te vinden op http://www.lowdetail.tk/ .  Hun liedjes en video’s van optredens zijn te beluisteren en te bekijken op http://www.myspace.com/lowdetailrock

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2009
Steven Walravens
Johan Duchi
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief