Leefbaar AFFLIGEM doet intrede in OCMW-raad

C21

Leefbaar AFFLIGEM doet intrede in OCMW-raad

Editiepajot_affligem_marc_de_backer_foto_kos
Mark de Backer. - Foto Kos

Met de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 trokken Leefbaar Affligem en Vlaams Belang samen op één lijst naar de kiezer. De samenwerking eindigde een jaar later maar voor opvolging in zowel de gemeenteraad als de OCMW-raad heeft die oude samenwerking nog steeds gevolgen. Dat werd onlangs duidelijk toen Inge De Winne van VB besloot om haar ontslag in te dienen als ocmw-raadslid. Degenen die haar mochten opvolgen, beide van VB, lieten weten het mandaat niet te willen opnemen. Daardoor zou Veerle Huysmans van Leefbaar Affligem haar intrede maken in de OCMW-raad.

Op de gemeenteraad van 8 december werd ook gemeld dat Inge De Winne afstand doet van haar opvolgerplaats in de gemeenteraad. Anders dan bij de OCMW-raad speelt bij het opvolgerschap in de gemeenteraad het aantal voorkeursstemmen dat kandidaten haalden waardoor dankzij het vertrek van Inge ook hier Veerle de eerste opvolger is geworden. Daarom heeft Veerle, samen met de collega's binnen Leefbaar Affligem, besloten om het mandaat in de OCMW-raad niet op te nemen.
 
Veerle: "Ik ben van oordeel dat de dossiers die in de komende jaren door de OCMW-raad behandeld zullen worden, zodanig complex en belangrijk zijn, dat ze de volle 100% van de aandacht verdienen van degene die in de OCMW-raad zetelt en dat een combinatie met een mandaat als gemeenteraadslid derhalve geen goed idee is. Daar zowel Chris Troch als Tim t' Kint, onze 2 gemeenteraadsleden, in de loop van volgend jaar zich mogelijks door mij zullen moeten laten vervangen voor een langere periode zoals dat is voorzien in het gemeentedecreet, heb ik na beraad besloten om te verzaken aan mijn zitje in de OCMW-raad om me zodoende en wanneer nodig volledig te kunnen toeleggen op nieuwe uitdagingen in de gemeenteraad."
 
Terwijl Veerle zich dus opwarmt in de coulissen van de gemeenteraad, stuurt Leefbaar Affligem een nieuw gezicht naar de OCMW-raad: Mark De Backer uit Essene. Marks ervaring met sociale dossiers in zijn job bij de overheid, maakt hem een uitermate geschikt kandidaat voor een mandaat als ocmw-raadslid.
 
Mark: "Ik denk dat ik mezelf wel als sociaal geëngageerd mag omschrijven en ik heb dankzij mijn job wel affiniteit met de materies die de OCMW-raad behandelt, maar toch zal het een zware dobber worden om midden de legislatuur op de kar te springen. Daarom ben ik zinnens een aantal belangrijke dossiers zo snel mogelijk in te studeren om zo gefundeerde opmerkingen te kunnen maken wanneer dat nodig is. Het feit dat ik niet slecht ben met cijfers, zal me daar waarschijnlijk wel bij helpen. De komende jaren zullen zeer grote dossiers in de OCMW-raad passeren waarvan we nu al weten dat ze decennia lang op de gemeentelijke begroting zullen wegen. Ik zal beginnen daar vooral naar de cijfers te kijken en er zo mee voor te zorgen dat onze belastingsgelden goed worden besteed, het OCMW goed wordt beheerd en tegelijk zijn dienstverlening optimaliseert."
 
Met Mark maakt Leefbaar Affligem dus zijn intrede in de OCMW-raad. Dat zal zijn weerslag hebben op de meerderheid die er voorheen buiten het Vlaams Belang met geen enkele oppositiepartij rekening moest houden.
 
Mark: "Net als in de gemeenteraad zullen we ook hier voor een constructieve maar indien nodig ook kritische oppositie zorgen. Dat we de meerderheid in het ocmw daarmee voorzichtiger maken in tijden van belangrijke beslissingen, lijkt me alvast mooi meegenomen."
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2009
Editiepajot
Kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief