GOOIK - Nieuwe atletiekpiste naast sporthal

C21

GOOIK - Nieuwe atletiekpiste naast sporthal

Colpaert_gooik_atletiekpiste_1
Michel Doomst en Gunther De Wilde aan de Koornmolen. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik is van plan om in 2010 een nieuwe atletiekpiste aan te leggen, pal naast de sporthal Koornmolen in Gooik. Er werd al een werkgroep in het leven geroepen en in de gemeentebegroting werd een bedrag van 200.000 euro voorzien. De huidige atletiekpiste in het centrum van Gooik wordt een evenementenweide.

De atletiekpiste in het centrum van Gooik voldeed al geruime tijd niet meer aan de eisen van een volwaardige atletiekpiste. “ Wij kregen steeds meer klachten van mensen over de slechte staat van het terrein en dat er tevens veel andere activiteiten plaats vonden “, sprak schepen van sport Gunther De Wilde(CD&V) “ Er was eerst nog sprake van een samenwerking tussen de gemeente Gooik en de gemeente Lennik voor de bouw van een gemeenschappelijke atletiekpiste, maar wij zijn tenslotte afgestapt van dat idee”, vertelde burgemeester Michel Doomst(CD&V). Er werd voor de gemeentebegroting van 2010 al een bedrag van 200.000 euro voorzien voor de nieuwe atletiekpiste. “ Wij hebben ondertussen een goedgekeurde BPA(Bijzonder Plan van Aanleg) om pal naast de sporthal de Koornmolen een splinternieuwe atletiekpiste te laten aanleggen”, zei schepen De Wilde. Ondertussen werd reeds een werkgroep opgericht die zich zal buigen over de vele facetten van een atletiekpiste. Wat willen ze, welke materialen worden er voor gebruikt enz. De leden van de werkgroep gingen hiervoor al een kijkje nemen in Papendaal in Nederland, waar ze de verschillende mogelijkheden konden bekijken. “ Wat vandaag vaststaat is dat er in 2010 een ovale atletiekpiste komt, met daarin een recht stuk baan van honderd meter, voor de discipline ‘sprint’. In het midden van de ovale atletiekpiste is er voldoende ruimte voorzien om de vele verschillende soorten atletiek te beoefenen. Ook zullen alle scholen van Gooik met in totaal 800 kinderen kunnen gebruik maken van deze nieuwe piste”, verzekerde Gunther De Wilde.
 
De huidige atletiekpiste in het centrum van Gooik zal toch nog een belangrijke rol blijven spelen. “ Wij gaan deze weide gebruiken om allerlei evenementen te organiseren. Nu moesten wij telkens met tal van sportverenigingen rekening houden. Door sommige evenementen werd de huidige atletiekpiste soms wel eens beschadigd, al deze problemen gaan we in de toekomst niet meer hebben”, aldus burgemeester Doomst. De werken voor de nieuwe atletiekpiste gaan van start in 2010.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jan 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief