GOOIK – Gains-Bar verwoest door brand - UPDATE: Steunbetuigingen via facebook

C21

GOOIK – Gains-Bar verwoest door brand - UPDATE: Steunbetuigingen via facebook

Editiepajot_gooik_gainsbar_01_tom_vierendeels
De brand verwoeste een groot deel van de taverne - Foto's Tom Vierendeels
 
Editiepajot_gooik_gainsbar_02_tom_vierendeels
Editiepajot_gooik_gainsbar_03_tom_vierendeels
Editiepajot_gooik_gainsbar_04_tom_vierendeels
 
Editiepajot_gooik_gainsbar_05_tom_vierendeels
Editiepajot_gooik_gainsbar_06_tom_vierendeels
Editiepajot_gooik_gainsbar_07_tom_vierendeels
 
Editiepajot_gooik_gainsbar_08_tom_vierendeels
Editiepajot_gooik_gainsbar_09_tom_vierendeels
Editiepajot_gooik_gainsbar_10_tom_vierendeels
Verscheidene korpsen kwamen ter plaatse
 

UPDATE: Er werd nu ook op facebook een groep opgericht om de getroffen familie te steunen: http://www.facebook.com/pages/Gainsbar-Gooik/244239862191?ref=mf

Zaterdagmorgen, omstreeks 00u10, is er een stuk nostalgie verdwenen van Gooik. De gekende taverne Gains-Bar, gelegen langs de Drie Egyptenbaan, werd volledig verwoest door een uitslaande brand. Toen de brandweer van Lennik ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak. Door een watertekort werd er meteen hulp ingeroepen van de korpsen uit Halle en Ninove en ook de Civiele Bescherming kwam ter plaatse. Een aanpalende woning werd gevrijwaard van brand. Er vielen geen gewonden.

“We kregen de oproep binnen als een woningbrand”, vertelt luitenant van de Lennikse brandweer Danny Van Laethem. “Toen ik als eerste aankwam sloegen de vlammen al uit het dak. Er werd dus meteen opgeschaald naar uitslaande woningbrand. Omdat we hier met een tekort van water zaten heb ik meteen de hulp ingeroepen van de korpsen uit Halle en Ninove en ook de Civiele Bescherming.” Halle leverde een tank- en ladderwagen en Ninove enkel een tankwagen. De Civiele transporteerde water met een groot watertransport.
Burgemeester Michel Doomst kwam eveneens ter plaatse. “Dit gebouw heeft een grote sentimentele waarde voor de gemeente Gooik”, vertelt een aangeslagen burgemeester. “Vroeger was dit de school van de Woestijn. Nu was het een taverne die vooral gekend was om zijn spaghetti. Ik ben wel tevreden dat de aangelegen woning gevrijwaard is van brand. Die bewoners ga ik ook een hart onder de riem steken.”
De bewoners van die woning hadden geen enkel idee van de feiten die zich afspeelden. “We hebben die mensen moeten wekken en evacueren uit hun woning”, vertelt Luitenant Van Laethem van de Lennikse brandweer. “In de eerste plaats hebben we dus de woningen trachten te vrijwaren van brand, wat ons gelukt is. Ik vermoed ook dat de keuken van het restaurant gered zal zijn, maar de eetzaal is volledig verwoest. We zullen zeker nog enkele uren moeten nablussen.” De buren vinden een tijdelijk onderkomen bij hun zoon.
Op het moment dat de brand uitbrak in de taverne was er niemand aanwezig en de zaak was gesloten. De uitbater kwam wel ter plaatse om aan te duiden waar de gas kon worden afgesloten. Er vielen geen gewonden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, wel dat deze ontstond onder het dak of op de zolderverdieping.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2010
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief