GOOIK - Veel wandelaars voor de Camtochten

C21

GOOIK - Veel wandelaars voor de Camtochten

Gooik_camtochten_1
Gooik_camtochten_2
Gooik_camtochten_3
Gooik_camtochten_4
 

In Gooik was er woensdagmorgen vroeg al heel wat beweging waar te nemen. Wandelaars van over gans Vlaanderen kwamen zich in de Cam inschrijven voor de negende Camtochten die georganiseerd werd door de Vrienden van de Heidetochten. Voor deze tocht werd een volledig nieuw parcours uitgestippeld.
De parkoersbouwers toverden een aaneenschakeling van pittoreske veld- en landwegen en rustige binnenwegen uit hun hoed (kaart) en zorgden dat iedereen aan zijn trekken kwam. Er was keuze uit 6 – 11 – 15 – 20 – 24 en zelfs 30 km.

Bij de tochten over de korte afstand kwam men via kerkwegeltjes bij de trambedding van Leerbeek naar Ninove. De terugtocht gebeurde langs het natuureducatief centrum Paddenbroek.
  
Voor de langere afstanden werd er duidelijk voor een landelijke wandeling gekozen. De typische vierkantshoeven met bijhorende akkers en weiden overstelpen het parkoers. Lager gelegen kabbelende beekjes zorgden voor mininatuurgebieden waarin, tijdens deze prille lente, fauna en flora weelderig tieren. Deze tochten liepen ondermeer over Elingen, Sint-Laureins-Berchem, Oudenaken en Kwakenbeek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief