GOOIK - De GER boert goed

C21

GOOIK - De GER boert goed

Ger__feb_2010_-_deschuyffeleer__13_
Voor de raad van bestuur van de GER tekenen voorzitter Julien Scherlck (AD Delhaize), penningmeester Herman Heylens (Traiteur-Bistro ’T Kreukeltje), secretaris Pascale Michiels (Garage Christiaens), Marijke Van Cauteren (Mosaics), Alain Bordo ((Aquafitcenter), Hilde De Knijf (Drukkerij De Knijf), Jozef De Ro (Landbouwkrediet), Filip Devos (Advokaat). schepen van middenstand en lokale economie Günther De Wilde en Maarten Dedobbeleer, de gemeentelijke stafmedewerker middenstand, webbeheer en toerisme - Foto's Deschuyffeleer
 
Ger__feb_2010_-_deschuyffeleer__26_
GER - Foto Deschuyffeleer
 
Ger__feb_2010_-_deschuyffeleer__5_
GER - Foto Deschuyffeleer
 
Ger__feb_2010_-_deschuyffeleer__25_
GER - Foto Deschuyffeleer
 
Ger__feb_2010_-_deschuyffeleer__16_
GER - Foto Deschuyffeleer
 

De Gooikse Economische Raad (GER) sloot zijn tweede eindejaarsactie af met een gezellig samenzijn voor zijn leden en de zelfstandigen van Groot-Gooik in ’t Kreukeltje in Oetingen. Ook werden de balans opgemaakt van het voorbije werkjaar en een voorsmaakje gegeven van de plannen voor 2010.

Voorzitter Julien Schelck : “De eindejaarsactie betekent misschien wel de meest tastbare en zichtbare actie van de GER doorheen het jaar. Toch is de kous hiermee  verre van af. Zo wil de GER als adviesorgaan nog verschillende andere aandachtspunten in de kijker plaatsen.”  Belangrijk hierbij voor de raad zijn alleszins het geven voor impulsen aan de lokale economie en het ondersteunen van acties die de ontplooiing van Gooik als groene landelijke Pajottenlandse gemeente centraal stellen. Hierbij wordt voornamelijk gedacht aan informatiesessies over veiligheid, energieverbruik en ruimtelijke ordening. Ook plant de GER de aanmaak van een eigen website ten dienste van de zelfstandigen uit de gemeente.
 
Ook het gemeentebestuur kan de werking van de GER alleen maar toejuichen. Burgemeester Michel Doomst toont alle begrip voor de toestand van de lokale handelszaken. “Handel drijven in een plattelandsgemeeente vergt ander klappen van de zweep dan in de stad. Beginnende middenstanders behoeven de nodige punch en verdienen de nodige ondersteuning en vorming.” Ook beklemtoonde de burgemeester nog de belangrijkheid van de streeksterkte en het wij-gevoel.
 
De voorbije eindejaarsactie bleek alleszins een succes. “Tijdens de actie - Spaar punten met de vleet voor onze zachte plaid - werd de helft meer klevertjes ingeleverd dan vorig jaar”, zegt Marijke Van Cauteren. Per deelnemende handelszaak werd onder de ingeleverde spaarkaarten een winnaar uitgeloot. Hij of zij wordt beloond met een aankoopbon van 25 euro. De 25 winnaars, verspreid over Gooik en tal van buurgemeenten worden alsnog persoonlijk verwittigd.           
 
Voor de raad van bestuur van de GER tekenen voorzitter Julien Scherlck (AD Delhaize), penningmeester Herman Heylens (Traiteur-Bistro ’T Kreukeltje), secretaris Pascale Michiels (Garage Christiaens), Marijke Van Cauteren (Mosaics), Alain Bordo ((Aquafitcenter), Hilde De Knijf (Drukkerij De Knijf), Jozef De Ro (Landbouwkrediet) en Filip Devos (Advokaat). Voorts maken ook schepen van middenstand en lokale economie Günther De Wilde en Maarten Dedobbeleer, de gemeentelijke stafmedewerker middenstand, webbeheer en toerisme deel uit van dit bestuur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief