GOOIK - Bosgroep heeft bijna tweehonderd leden

C21

GOOIK - Bosgroep heeft bijna tweehonderd leden

Editiepajot_gooik_bosgroep_bewerkt_1
Foto Marc Colpaert
 

De Bosgroep Zuidwest-Brabant organiseerde een receptie in De Paddenbroek in Gooik. De Bosgroep zal dit jaar haar tweehonderdste lid mogen ontvangen en is zeer blij met deze evolutie. Binnenkort worden drieduizend bomen aangekocht om te verspreiden onder de leden.

De Bosgroep Zuidwest-Brabant groeide  - tijdens haar eerste jaar als erkende bosgroep in 2009 - met 75 leden aan tot een totaal van 185 leden voor de bosgroep. “ Het was onze doelstelling om in 2009 vijftig nieuwe leden, zowel bosbeheerders als betrokkenen en geïnteresseerden, te verwelkomen of eentje per week”, sprak voorzitter Luk Vandenbrande. “ Onze doelstelling werd met 75 leden dan ook vlot gehaald. Voor de toekomst gaan wij vooral focussen op het geven van vorming. Onze bosbeheerders beter wegwijs maken in: beheer, aanplanten, wetgeving, kapingen, gewoon alles wat er nodig is om een nieuw bos aan te planten, of om een bestaand bos deftig te onderhouden moet aan bod komen. Want hoe meer onze mensen weten, hoe beter”, aldus Vandenbrande. Eén van de voordelen van een bosgroep is het samen aankopen van bomen. “ Tal van leden hebben een bestelling geplaatst en in totaal gaan wij volgende maand in totaal drieduizend bomen bij onze mensen brengen. Door dit grote aantal kunnen wij de aankoop prijs dan ook stevig drukken. Een bijkomend punt is dat wij de bomen tot bij de boseigenaars brengen”, vertelde Vandenbrande

De leuze blijft wel dat de bosgroep klaarstaat voor haar leden, dus wie bijkomende toelichtingen of begeleiding wenst kan steeds bij hun terecht.  Meer informatie op : www.bosgroepen.be of zuidwestbrabant@bosgroep.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief