GOOIK - Volksmuziek in de kijker

C21

GOOIK - Volksmuziek in de kijker

Dsc_7885
Luc Gladine bij zijn studenten. Foto's Marc Colpaert
 
Dsc_7886
 

De gemeente Gooik gaat er alles aan doen om het kunstonderwijs in hun gemeente meer in de kijker te zetten. De Gooikse Muziekacademie is een troef voor de gemeente en het gebouw van de Muziekacademie moet duidelijker zichtbaar zijn in het centrum van de gemeente. Gooik is tevens het centrum van de Pajotse volksmuziek. Ook de tekenacademie van Oetingen wordt niet vergeten.

In de gebouwen van de oude pastorie in het centrum van Gooik zijn de lokalen van de Gooikse Muziekacademie in ondergebracht. “ Wij willen in de toekomst ervoor zorgen dat meer en meer mensen dit kunstonderwijs vinden en waarderen”, sprak schepen Inge Jacobs(CD&V). “ Dit houdt voornamelijk in dat er in het gebouw van de oude pastorie – waar de muziekacademie nu is in ondergebracht enkele verfraaiingwerken dienen te gebeuren die het lesgeven moeten vergemakkelijken. Zo gaan we werken uitvoeren om het geluid te dempen tussen de lokalen, dit is nu soms nogal storend. En we gaan enkele sanitaire voorzieningen aanbrengen in deze oude gebouwen. Tevens moet er werk gemaakt worden om het vocht in de muren te bestrijden.
“ Wij bieden onze mensen een hele waaier van ‘kunstonderwijs’ mogelijkheden aan”, zei Luc Gladiné directeur van de Muziekacademie. Naast de gewone richtingen zoals muziek-woord-dans- is er in onze gemeente ook veel vraag naar volksmuziek en het leren bespelen van de bijhorende instrumenten. Monique De Jaegher en René Warny volgen al enkele jaren les ‘hommel’ bij leraar Jan Delcour. “Dit instrument dat vooral veel gebruikt wordt in de volksmuziek is even moeilijk om te leren te bespelen als gitaar, maar geeft wel een heel specifiek geluid. Ik volg al acht jaar les in de Muziekacademie en het bevalt mij steeds beter”, vertelde Monique De Jaeger.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief