GOOIK - Jef Roobaert is 65 jaar muzikant

C21

GOOIK - Jef Roobaert is 65 jaar muzikant

Editiepajot_gooik_65_jaar_muzikant_1_bewerkt
Jef met vrouw, dochter en kleindochters werd gehuldigd. - Foto Marc Colpaert
 

De Sint Martinus Harmonie uit Kester huldigde één van haar trouwste leden Jef Roobaert (78) omdat hij al 65 jaar actief bezig is met muziek. Hij kreeg daarvoor een medaille en mag zich nu ‘Ridder’ in de Sint Martinus Orde noemen. Jef is van plan om zeker nog enkele jaren te blijven spelen op zijn  trombone, samen met zijn vele vrienden bij de harmonie.

Na het jaarlijks concert van de Sint Martinus Harmonie in het Jagershof in Kester werd even de tijd genomen om een speciaal lid van de harmonie in de bloemetjes te zetten. Voorzitter Willy Juwet riep Jef Roobaert en zijn vrouw Gilberte Van Belle even vooraan, omdat Jef al 65 jaar spelend lid was van de Sint Martinus Harmonie. “ Het gebeurt niet elke dag dat wij iemand mogen huldigen die al 65 jaar actief bezig is met muziek en lid is van onze vereniging. Het is dan ook met heel veel genoegen dat ik Jef het briljanten ereteken mag overhandigen en dat hij vanaf vandaag ‘Ridder in de Sint-Martinus Orde’ wordt”, sprak Willy Juwet. Ook van burgemeester Michel Doomst en Roger De Nauw ondervoorzitter van VLAMO(Vlaamse amateur muziek organisatie) kreeg Jef de nodige gelukwensen met deze puike prestatie.
“ Ik was 13 jaar en de Tweede Wereldoorlog was juist achter de rug. Samen met enkele vrienden sloten wij ons aan bij de fanfare”, aldus Jef Roobaert. “ U moet weten tijdens de oorlog werd er geen muziek gespeeld. De eerste maanden kregen wij muzieklessen en nadien mochten wij samen repeteren. De eerste maanden verliepen moeizaam maar na een tijdje kregen wij de smaak te pakken. De repetities hadden plaats iedere donderdagavond, in een lokaaltje in Kester-Statie. Het waren mooie tijden toen”, sprak Jef.  Zijn eerste muziekinstrument was een bugel en ondertussen leerde hij ook nog accordeon spelen. “ Ik ben zelfs zeven jaar naar de muziekschool geweest om goed accordeon te leren spelen. Later stapte ik over naar de trombone en speel dit tot op vandaag nog steeds”, zei Roobaert.
Zin microbe voor de muziek kreeg navolging want zijn dochter Claudine speelt ook al jaren synthesizer bij de Sint-Martinus Harmonie. Zijn kleindochter Dorien Bosmans is zelf dirigente van dezelfde harmonie. Wanneer men dan nog weet dat Isabelle Bosmans zijn andere kleindochter de presentatie van het jaarlijks concert van Sint Martinus deed, mag men hier zeker spreken over een muzikale familie.
“ ik ben nu 78 jaar en amuseer mij nog heel goed – volgens burgemeester Doomst is hij steeds de eerste op de repetitie en de laatste die vertrekt – ik denk dan ook nog niet dadelijk om te stoppen met de muziek. Zeker omdat ik de laatste jaren, steeds beter omringt ben door zeer goede muzikanten en muziek een deel van mijn leven is geworden. Daarnaast zijn ook vele muzikanten van Sint Martinus ook goede vrienden geworden en die laat men toch niet zomaar in de steek”, aldus nog Jef Roobaert.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief