GOOIK - Werken in de Frankrijkstraat

C21

GOOIK - Werken in de Frankrijkstraat

Colpaert_gooik_frankrijkstraat_1
Mensen kwamen kijken naar de plannen. - Foto Marc Colpaert
 

Het gemeentebestuur van Gooik organiseerde in de zaal Wanneken in Oetingen een hoorzitting over de geplande Aquafinwerken in de Frankrijkstraat in deelgemeente Oetingen.

Tijdens deze info-avond kwamen de mensen van Aquafin en Riobra het rioleringsproject toelichten en werd er ook uitleg gegeven over het nog te bouwen pompstation en waterzuiveringstation in de Frankrijkstraat. In het najaar gaan deze werken voor het pompstation van start. Daarnaast worden alle woningen aangesloten op een dubbel rioleringsstelsel. “ Het is de bedoeling dat alle inwoners hun afvalwater in één rioleringsbuis loosden en hun hemelwater in een ander systeem”, verklaarde schepen van Openbare Werken Herman Anthoons(CD&V). Bovendien kregen die avond de aangelanden alle nuttige informatie over de afkoppelingswerken op privédomein en de gemeentelijke subsidiemogelijkheden. “ Wie zelf werken uitvoert op zijn domein kan van de gemeente hiervoor een subsidie ontvangen. Deze subsidie kan oplopen tot meer dan duizend euro, afhankelijk van de kosten die gemaakt worden. Voor wie deze werken niet zelf kan uitvoeren werd naar een oplossing gezocht “ zei schepen Anthoons. De gemeente vroeg aan plaatselijke aannemers wie - uiteraard tegen betaling - deze werken zou willen uitvoeren. De inwoners vaan de Frankrijkstraat zullen een lijst krijgen van plaatselijke aannemers die deze werken willen uitvoeren.

In deze straat zal in 2012 ook een kleinschalig waterzuiveringstation gebouwd worden. De grondverwerving door Aquafin is hiervoor immers nog niet helemaal rond. De werken die starten dit najaar zullen ongeveer 95 werkdagen in beslag nemen, de kosten voor het pompstation bedragen 735.000 euro, voor het waterzuiveringstation 940.000 euro.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief