GOOIK - Komt er een rotonde aan de Belle Triene?

C21

GOOIK - Komt er een rotonde aan de Belle Triene?

Editiepajot_gooik_belle_1
Komen er hier nu verkeerslichten of een rotonde. - Foto Marc Colpaert
 

De plannen om een rotonde aan te leggen ter hoogte van de ‘Belle Triene’ in Gooik stuit op verzet van het Vlaams Gewest. Volgens de gemeente Gooik is nochtans een rotonde een veel betere oplossing dan verkeerslichten plaatsen. “ Als even verderop in Lennik een rotonde wel kan, waarom dan niet bij ons vraagt burgemeester Michel Doomst(CD&V) zich af.

 
Wie vanuit Lennik richting Gooik moet rijden weet het ondertussen al, het is niet steeds evident om op een veilige en vlugge manier ter hoogte van de Belle Triene de Edingsesteenweg op te rijden. Zeker tijdens de spitsuren staan er soms lange rijen auto’s te wachten in de Joseph Van Den Bosschestraat. Er moet hier dan ook vlug een oplossing voor gevonden worden.
 
De gemeente Gooik is van oordeel dat ter hoogte van de ‘Belle Triene’ een rotonde de beste oplossing is om enerzijds de snelheid op de Edingsesteenweg te breken en anderzijds de doorstroming vanuit Lennik te bevorderen. Daarnaast vreest de gemeente dat zonder deze ingreep er vroeg of laat een zwaar ongeluk kan en zal gebeuren, om nog maar te zwijgen over de dagelijkse files. “ Vooral vanuit de richting Eizeringen komen de wagens immers op een recht stuk steenweg altijd gelanceerd aangereden, één ogenblik van verstrooidheid kan daardoor fataal zijn voor wie vanuit Lennik of Neigem de Edingsesteenweg dwarst”, sprak burgemeester Michel Doomst.
 
De eerste reacties vanuit de beherende instanties gaan in de richting van de aanbreng van verkeerslichten en geen rotonde. “Verkeerslichten op deze plaats zouden volgens ons alleen maar remmend en nog meer verkeersopstoppend werken en ons geen soelaas brengen. Het klopt wel dat onteigeningen nodig zijn en dat de hele procedure veel tijd zal vergen. Ik begrijp echter niet waarom er hier geen rotonde mag aangelegd worden. Even verderop in de gemeente Lennik werd een rotonde aangelegd bij het begin van de Negenbunderstraat op een totaal ongevaarlijke plaats, dan is een rotonde waar de verkeersplaten om de haverklap worden omver gereden, geen onredelijke vraag. Wij brengen dit dossier opnieuw ter sprake op het overleg met de wegendienst  van het Vlaams Gewest eind maart”, aldus de burgemeester.
 
Volgens Anton De Coster van Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant is er nog niets beslist. “ Onze diensten gaan nu bekijken wat op deze plaats de beste oplossing is. Dit is niet iets dat we zomaar gaan beslissen met de natte vinger”, sprak De Coster. “ Het is aan onze verkeersdeskundigen om na te gaan wat de beste oplossing is. Om tot een besluit te komen gaan wij eerst van start met een verkeerstelling ter hoogte van de Belle Triene. Vandaag is het nog veel te vroeg om al te kiezen voor verkeerslichten of een rotonde”, aldus nog Anton De Coster.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief