GOOIK - 875 voortvluchtigen gezocht in het buitenland

C21

GOOIK - 875 voortvluchtigen gezocht in het buitenland

Michel_doomst_p2100

In 2009 werden er door België 875 voortvluchtige veroordeelden gezocht n het buitenland. Ook werden 7 voortvluchtige geïnterneerden gezocht in het buitenland. Deze cijfers blijken uit een antwoord van Minister van Binnenlandse Zaken Turtelboom op een parlementaire vraag van Michel Doomst (CD&V).

Het aantal veroordeelden, dat naar het buitenland vlucht, zit al enkele jaren in stijgende lijn. Terwijl het in 2005 om 491 personen ging, steeg dit aantal in 2007 reeds tot 662. Op vier jaar tijd steeg het aantal bijgevolg met 78 procent. Volgens Doomst bevestigen de cijfers dat personen, die in ons land veroordeeld worden tot effectieve gevangenisstraffen, maar deze niet uitzitten, steeds meer naar het buitenland vluchten. De Belgische politie, meer bepaald het FAST-team, spoort voortvluchtigen op die veroordeeld zijn tot een effectieve gevangenisstraf van drie jaar en meer. Personen, die veroordeeld zijn tot een lichtere straf, zitten dus niet in deze cijfers. 

Vorig jaar werden 14 procent of 120 voortvluchtige veroordeelden in het buitenland gelokaliseerd en gearresteerd en ook de 7 gezochte geïnterneerden werden opnieuw opgepakt. De meeste voortvluchtigen worden opgepakt in onze buurlanden. 32 personen werden vorig jaar opgepakt in Frankrijk, 12 in Duitsland en 12 in Nederland. Verder werden er ook 15 personen opgepakt in Spanje en 13 in Bulgarije. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2010
Marc SLuys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief