GOOIK/ SINT-GENESIUS-RODE - Dertien zomerfolkfestivals bundelen hun krachten

C21

GOOIK/ SINT-GENESIUS-RODE - Dertien zomerfolkfestivals bundelen hun krachten

Zomerfolkfestivals

Dertien zomerfolkfestivals in Vlaanderen en Brussel, samen goed voor ruim 150 optredens en 180.000 bezoekers, hebben de krachten gebundeld. In plaats van elkaar te beconcurreren maken ze van eind april tot midden september samen promotie voor elkaar. Met een gezamenlijke flyer en affiche én een website (www.folkfestivals.be ).

Voor ons gebied zijn dat Gooikoorts (Gooik - 4, 5 en 6 juli); Folkin'Ro – (Sint-Genesius-Rode – 9 augustus) en InstrumentiVal & -Bal (Gooik – 21 t/m 25 augustus);
 
Het idee voor de krachtenbundeling onder de zomerse folkfestivals in Vlaanderen en Brussel werd in 2007 al uitgewerkt, toen nog met 9 partners. Dit jaar is het project al tot volle wasdom gekomen, met de 13 belangrijkste en meest sfeervolle folkfestivals die Vlaanderen en Brussel rijk zijn.
 
Van de kust tot in het verre Limburg en van de hoofdstad van het land tot in de Kempen: de zomerfolkfestivals zijn niet alleen verspreid over alle Vlaamse provincies en Brussel, ze bieden ook een heel rijk aanbod van folk en wereldmuziek zoals die anno 2008 in al zijn facetten wordt bedreven en beleefd: van traditionele volksmuziek tot Keltische folkrock, van singer-songwriting tot muziek met roots in verre continenten, van kleinkunst tot nieuwerwetse elektrofolk.
 
Maar liefst 1000 affiches en 20.000 flyers worden dezer dagen over heel het land verspreid, te promotie van de 13 zomerfolkfestivals. De deelnemende organisatoren openden zopas ook een gezamenlijke website, ter bekendmaking van hun initiatief. Op www.folkfestivals.be is niet alleen de affiche van de 13 festivals te bewonderen maar vind je ook meer informatie over elke organisatie afzonderlijk.
 
De dertien festivals zijn: Dranouter aan Zee (De Panne – 26 en 27 april);
Labadoux Festival (Ingelmunster - 2 en 3 mei); Na Fir Bolg (Vorselaar - 27, 28 en 29 juni); Gooikoorts (Gooik - 4, 5 en 6 juli); Brosella Folk & Jazz (Brussel – 12 en 13 juli); M'Eire Morough (Dendermonde - 25 en 26 juli); Dranouter Folkfestival (Dranouter – 1 t/m 3 augustus); Folkin'Ro (Sint-Genesius-Rode – 9 augustus); Celtic Art Gallery Folkfestival (Ham - 8 t/m 10 augustus); Deerlycke Folkfestival (Deerlijk – 15 t/m 17 augustus); InstrumentiVal & -Bal (Gooik – 21 t/m 25 augustus); Boombalfestival - Lovendegem (28 t/m 31 augustus) en Schots Weekend (Alden-Biesen - 12 t/m 14 september).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2008
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 08 dec 2023
Marc Colpaert | 06 dec 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief