GOOIK / HERNE - Samen naar New York voor de kaatssport

C21

GOOIK / HERNE - Samen naar New York voor de kaatssport

Editiepajot_gooik_kaatsen_1
Marjan en Geert overleggen voor de reis met Peter Couvent. - Foto Marc Colpaert
 

Marjan Diegenant uit Gooik en Geert Vandervelden, Belgisch bondscoach Kaatsen uit Herne vliegen samen naar New York om de ‘One Wall Handball’ op te snuiven, te aanschouwen en te voelen. Tijdens deze trip zullen ze veel contacten leggen met spelers, de federaties en leveranciers.

De kaatssport kent vele disciplines: op het gras of op en harde ondergrond of in heel wat andere varianten waar gekaatst wordt tegen één of meerdere muren. “ De discipline die nu internationaal furore maakt is ’ One wall handball’, je zou het kunnen vertalen als muurkaatsen tegen één muur, onze Waalse collega’s spreken van ‘Fronton International’”, vertelde bondscoach Geert Vandervelden.
 
“Wat voor mij als een nieuwe opkomende sport leek, is het dit helemaal niet. Mijn vader heeft tijdens zijn schooltijd uren ‘muurke kaats’ gespeeld op de speelplaats”, sprak Marjan Diegenant. In de States is deze sport ondertussen de Bronx ontgroeid en is sedert jaren, erkend als een gevestigde waarde in de sportwereld met professionele spelers, die tornooien met een grote prijzenpot afdweilen.”Als ik dan van de bondcoach verneem dat België het wereldkampioenschap in Ecquador in 2008 won, val ik bijna van mijn stoel”, lachte Marjan. “ Kaatsen heeft mijn hart gestolen. Deze sport verdient meer aandacht! Zowel in Vlaanderen als in Wallonië is er een netwerk van clubs en federaties, doch is er nood aan een toekomstvisie en gepaste structuur. Met onze trip naar New-York hopen wij om de nodige contacten te leggen en daarna Vlaanderen warm te maken voor deze sport”, vertellen Marjan en Geert. Op zondag stapten Marjan en Geert op het vliegtuig richting NY. Waar ze een dag later al mogen kennismaken met een groot ‘One wall handball’ tornooi. Gedurende twee weken gaan ze proberen om zoveel mogelijk contacten te leggen met spelers en de federaties. Met de overtuiging dat wat nu ‘hot’ is in NY naar België te laten overwaaien.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief