Nieuw speelplein in STRIJLAND

C21

Nieuw speelplein in STRIJLAND

Colpaert_gooik_speeltuigen_1
Schepen Gunther De Wilde bij de nieuwe speeltuigen. - Foto Marc Colpaert
 

Door voordurend vandalisme aan het bestaande speelpleintje achter de kerk van Strijland, zal dit verplaatst worden vooraan de kerk. De gemeente hoopt hiermee een einde te kunnen maken aan het vandalisme. De gemeente zal tezelfdertijd fors investeren in de vernieuwing van de andere speelpleintjes in de gemeente. Dit voor een totaal bedrag van 35.000 euro.

 
Er moest iets gebeuren met het speelpleintje achter de kerk van Strijland. Sinds maanden heeft dit pleintje af te rekenen met vandalisme, zodat de gemeente Gooik de beslissing nam om de bestaande locatie te sluiten en even verderop een speelpleintje in te richten. “ Het speelpleintje in Strijland was totaal niet zichtbaar vanaf de straatkant en de laatste maanden stelden wij steeds groter vandalisme vast”, sprak schepen van sport Gunther De Wilde.(CD&V). “ Wij hebben de knoop doorgehakt en zo wordt half april het speeltuintje, gelegen achter de kerk van Strijland, momenteel nog eigendom van de kerkfabriek Strijland, overgenomen door de gemeente, verplaatst naast de Strijlandstraat en totaal vernieuwd door de gemeente. Hier komen enkele veerbeestjes(foto), een wip en 2 grote multiplay toestellen die momenteel al in onze loods staan. Eveneens komen er zitbanken voor de ouders en een petanque terreintje, dit alles zal omheind worden met een haag.
 
Daarnaast zal de gemeente Gooik ook fors investeren in de aanleg van nieuwe speelpleintjes en de vernieuwing van de bestaande gemeentelijke speeltuigen. Het speeltuintje gelegen op het atletiekplein te Gooik- centrum zal in een latere fase eveneens helemaal vervangen worden door nieuwe toestellen. In Leerbeek zijn de toestellen aan het kleuterschooltje en het zonnetje reeds vernieuwd, hier zal in eigen beheer de ondergrond van de speelplaats een nieuwe asfaltlaag krijgen.
In Kester werd ter hoogte van de Ham, ter uitbreiding van het bestaande terreintje, een extra omheining en een amfitheater en een  vertelhoekje voor het spelen van toneeltjes en sketches aangelegd.
“ Ook voor Oetingen zal bekeken worden hoe het huidig pleintje in de Hazelaarswijk kan aangepast worden aan de noden van de daar huidig wonende jongeren”, aldus Gunther.
Wat betreft de nieuwe Kervijnwijk in Oetingen - die volop in opbouw is - werden reeds een aantal speeltuigen aangekocht, zodat eenmaal deze jonge gezinnen er wonen, hun kinderen dicht in de buurt een aangename speelzone ter beschikking krijgen. “ Dit project zal zowel de kinderen uit de omliggende buurten, als de scholen en zeker en vast ook de jeugdbewegingen ten goede komen. Spijtig genoeg merken we de laatste jaren een enorme stijging van het vandalisme, niet alleen op het speelpleintje in Strijland, maar ook op andere speelpleinen, al is dit in mindere mate. Bij deze wil ik dan ook vragen aan omwonenden om onregelmatigheden steeds te melden aan de jeugddienst van Gooik”, besluit De Wilde.  Het totale budget voor dit project wordt geraamd op 35.000 Euro.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief