GOOIK - Michel Doomst: tevreden met extra middelen brandweer, maar waar wil men heen met hervorming?

C21

GOOIK - Michel Doomst: tevreden met extra middelen brandweer, maar waar wil men heen met hervorming?

Michel_doomst_p2100

CD&V is tevreden met extra middelen voor brandweer, maar wil weten waar men heen wil met hervorming

Wij zijn uiteraard tevreden met de extra middelen die het kernkabinet gisteravond voor de brandweer vrijmaakte, maar toch blijven een aantal vragen hangen. Hoe zullen de middelen juist besteed worden en waar wil de minister met de hervorming naartoe?

De minister had aangekondigd dat de bijkomende middelen zouden gebaseerd zijn op de inventarisatie van de task forces. Wij zijn dan ook benieuwd naar de conclusies die uit de rapporten kunnen getrokken worden, vooral inzake de inspanningen die per zone moeten geleverd worden om met de hervorming te starten.  Verder stellen we ons ook de vraag wanneer de operationele prezones (allemaal tesamen) eindelijk van start kunnen gaan.

 

Hoewel de minister met extra middelen over de brug komt, is het ook nog niet duidelijk welke verplichtingen aan de zones zullen worden opgelegd om aan een minimale norm van risicobeheer te voldoen, met andere woorden, welke inspanningen zullen de zones zelf moeten doen om tot het gewenste niveau te komen. Wat met de gemeenten die in het verleden te weinig inspanningen hebben gedaan? Hier vragen wij dat er bepaalde garanties worden ingebouwd.

 

Tenslotte zijn we wel tevreden met de uitspraken van de minister omtrent het behoud van de verhouding beroepsbrandweerlui en vrijwilligers. Het behoud van de vrijwilligers is immers van ontzettend groot belang. Zij vormen mee het hart van onze brandweer. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2010
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief