GOOIK - Nog enkele kavels te koop

C21

GOOIK - Nog enkele kavels te koop

Colpaert_gooik_verkaveling_1
Manu en Herman in de nieuwe verkaveling. - Foto Marc Colpaert
 

In het centrum van Oetingen werd gestart met één van de grootste private verkavelingen van Gooik. Niet minder dan 46 kavels worden er op de markt gegooid en dit in het centrum van de gemeente Oetingen. Een uitstekende zaak voor de plaatselijke handelaars, de scholen en de middenstand. Tevens bouwt de woonmaatschappij Providentia er ook 6 sociale koopwoningen.

Het gemeentebestuur van Gooik is overgegaan tot de voorlopige oplevering en aanvaarding van de wegenis in de nieuwe verkaveling "Kervijn II" , gelegen in het centrum van deelgemeente Oetingen."Het gaat hier om één van de grootste private verkavelingen ooit in Gooik met niet minder dan 46 bouwgronden",stelt schepen van Openbare Werken Herman Anthoons.(CD&V). Het was ap&d -projectontwikkelaar uit Oetingen die deze verkaveling realiseerde. “ Wij zijn er in geslaagd om – op een boogscheut van het centrum van Oetingen - een verkaveling op poten te zetten met maar liefst 40 bouwgronden en daarbij ook nog eens zes kavels die voorzien zijn voor de sociale woonmaatschappij Providentia, die er koopwoningen zal bouwen”, vertelde gedelegeerd bestuurder Manu Renard van ap&d. De gronden hebben een oppervlakte van ongeveer 3 are voor half open bebouwing en van zes are voor open bebouwing. Van de veertig bouwgronden zijn er momenteel nog vier (HOB) en eentje (OB) voorradig, al de andere zijn reeds de deur uit. “ Wie dus in het hartje van ‘de Parel van het Pajottenland’ wil komen wonen, aan nog een betaalbare prijs moet zich reppen”, aldus Manu Renard.
 
“De samenwerking tussen de projectontwikkelaar en de gemeente verliep opperbest, ook omdat wij vonden dat het belangrijk was, dat onze eigen mensen nog een betaalbare grond kunnen vinden in onze gemeente”, sprak Herman Anthoons. Bijna alle woningen zijn verkocht aan mensen uit Gooik, Galmaarden, Pepingen en Lennik “ Daarnaast is het momenteel het laatste groot woonuitbreidingsgebied dat nog te vinden was in Gooik. Met Manu werden dan ook de nodige afspraken gemaakt, zoals de verkoop van zes kavels aan Providentia, die voorzien zijn voor sociale koopwoningen, iets waar heel veel vraag naar is”, sprak Anthoons.
 
De ontsluiting van de nieuwe verkaveling loopt via de Kerkstraat en de Pastoriestraat. Binnen de verkaveling zal later nog een speelpleintje, een drietal petanquevelden en de nodige groenvoorzieningen worden aangebracht. Op de straat komen er op bepaalde plaatsen bloembakken zodat de voertuigen verplicht zijn om traag te rijden in deze woonwijk.
 
" Deze verkaveling, op een paar honderd meters verwijderd uit Oetingen-Centrum, zal voor de plaatselijke gemeenschap, de middenstand, de scholen en het verenigingsleven heel wat positieve impulsen meebrengen", besluit schepen Anthoons. Wie nog graag de nodige info wil over de vijf nog niet verkochte kavels kan hiervoor terecht op: www.verkavelingen.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief