GOOIK - Vrijwilligers kregen gratis vuilniszakken

C21

GOOIK - Vrijwilligers kregen gratis vuilniszakken

Editiepajot_gooik__kic_actie_bewerkt
De vrijwilligers van de KIC-actie. - Foto Marc Colpaert
 

Vrijwilligers kregen in de Koornmolen gratis vuilniszakken omdat ze regelmatig zwerfvuil gaan ophalen in de straten van Gooik.

Ruim 40 Gooikse lussen met meer dan 100 straten werden de voorbije jaren door vrijwilligers regelmatig proper gehouden. Als beloning kregen deze mensen gratis een extra rol vuilniszakken. “ Met onze ‘Keep It Clean’ (KIC)actie, willen wij ervoor zorgen dat onze eigen mensen de straten regelmatig het zwerfvuil gaan opkuisen”, sprak schepen van Leefmilieu Simon De Boeck(CD&V). Dit jaar kregen ze niet alleen gratis huisvuilzakken maar ook een paar handschoenen mee naar huis”, aldus de schepen.
Wie zich geroepen voelt om ook vrijwilliger te worden, mag dit zeker melden aan Simon(0494/81.30.62.). “ Vooral in de gemeente Kester hebben wij een te kort aan mensen, in Oetingen daarentegen scoren wij heel goed”, zei milieuambtenaar Filip Mignon.
 
Lieve Thollebeek en Rudy Van Audenhove(uiterst rechts opd e foto) uit de Kattestraat in Leerbeek zijn al enkele jaren actief als KIC er. “ Wij gaan zeker een vijftal keer per jaar op stap om zwerfvuil op te ruimen. Daarnaast als we gaan wandelen nemen wij ook af en toe een vuilniszak mee. Het zwerfvuil is door de jaren heen steeds maar erger geworden. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief