GOOIKSE Gezondheidsmaand van start

C21

GOOIKSE Gezondheidsmaand van start

Editiepajot_gooik_gezonde_maand_bewerkt
Sofie Van Molle, Ludo Dehandschutter en Walter Tielemans. - Foto Marc Colpaert
 

Traditiegetrouw zet de gemeente Gooik in de maand april het thema ‘gezondheid’ extra in de kijker. Samen willen ze 1.000.000 geregistreerde stappen zetten naar een betere gezondheid.

In samenwerking met de Gooikse werkgroep gezondheid worden diverse acties en activiteiten in het leven geroepen, zoals de tien werken van de Gooikse gezondheidsraad. “Het is de bedoeling dat wij de inwoners van Gooik bewust gaan maken om gezonder te gaan leven”, aldus cultuurfunctionaris Ludo Dehandschutter die de folder van de Gooikse gezondheidsmaand liet drukken. “ Wij hebben een foldertje laten maken voor de inwoners met daarin een opsomming van tal van activiteiten om anders, sportiever en gezonder te gaan leven”, zei Ludo. Sportfunctionaris Walter Tielemans wil dan met zijn folder ’fit in 12 weken’ de mensen ervan overtuigen en bewijzen, dat sporten daadwerkelijk gezond is. Er is keuze uit start tot run, start to swim, start to mountainbike en start to badminton. Omdat vroeg beginnen half gewonnen is, is er ook in de maand april een speciale ‘kinderhoogdag’. Sofie van Molle en Koenraad Goddeau zetten hun schouders onder dit project dat van start gaat op 18 april in de hoeve Dujardin in de Oplombeekstraat in Gooik.
 
Aanzetten tot meer bewegen blijft het hoofddoel van onze actie”, aldus schepen Jo Baert(CD&V). “ Samen willen we 1.000.000 geregistreerde stappen zetten naar een betere gezondheid. Om deze stappen te tellen kan iedere Gooikenaar een stappenteller lenen op het gemeentehuis of bij de socio-culturele dienst in De Cam. Het stappen kan op verschillende manieren en op verschillende momenten. Zo wordt er elke maandag-, woensdag- en vrijdagavond om 20 uur een gezondheidswandeling georganiseerd”, besluit Baert. Meer info over deze gezondheidsmaand op: www.gooik.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief