GOOIK - Dorpsspiegel van start

C21

GOOIK - Dorpsspiegel van start

Colpaert_gooik_dorpspiegel_1_bewerkt
Michel Doomst tekende de overeenkomst. - Foto Marc Colpaert
 

Zopas ondertekende burgemeester Michel Doomst(CD&V) de samenwerkingsovereenkomst ‘Project Dorpsspiegel Gooik’ in de zaal Rilleman in Gooik. Het project is een samenwerking tussen de gemeente Gooik en Riso Vlaams-Brabant. De bedoeling is door middel van een vragenlijst meer te weten te komen wat de mensen in de gemeente belangrijk vinden, met het oog op de toekomst.

Na het succesvolle pilootproject Dorpsspiegel in Herne gaat dit nu ook door in Gooik. “ Dorpsspiegel is een methodiek waarmee de leefbaarheid van een dorp aan de hand van cijfers, woorden en beelden in kaart wordt gebracht”, zei Katrien Janssen van Riso. “ Binnenkort krijgen alle inwoners van Gooik een vragenlijst in de bus, die ze dan moeten invullen en terug brengen naar bepaalde punten in de gemeente, zoals het gemeentehuis, de buurtzuilen of in de Cam in Gooik. Verder gaan we 15 sleutelfiguren uit Gooik ondervragen, hoe we Gooik naar de toekomst toe nog leefbaarder kunnen maken”, aldus Katrien.
Burgemeester Michel Doomst was dadelijk te vinden voor dit idee. “ Wij moeten ervoor zorgen dat onze gemeente op termijn geen slapende gemeente gaat worden. Er moet gezorgd worden dat de mensen uit Gooik ook meebouwen aan een actieve gemeente en hoe kunnen we dit beter doen, dan de mensen zelf aan het woord te laten”, sprak de burgemeester.
Verder zijn de mensen van Riso nog op zoek naar een veertigtal vrijwilligers die samen bij 190 gezinnen de vragenlijsten kunnen gaan brengen en er tevens een woordje uitleg bij geven. Na enkele weken worden in de 190 gezinnen de vragenlijst terug opgehaald. “ Deze gezinnen vormen onze steekproef in de gemeente. Wie zich geroepen voelt om als vrijwilliger te helpen mag steeds contact opnemen op het nummer 054/34.32.63”, aldus Katrien Janssen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief