GOOIKSE kinderen schenken hun koekjes aan Poverello

C21

GOOIKSE kinderen schenken hun koekjes aan Poverello

Editiepajot_gooik_koekjes_1_bewerkt
De kindjes gaven hun koekjes. - Foto Marc Colpaert
 

In totaal 272 leerlingen van de Vrije Basisschool De Bron in Gooik en Oetingen hebben hun koekjes tijdens de vastentijd niet opgegeten, maar schonken al die koekjes aan Poverello. Een medewerkster kwam al die dozen halen.

De leerlingen van de Vrije Basisschool De Bron uit Gooik en Oetingen hebben dit jaar aan de vastentijd een extra dimensie gegeven. “ Elke donderdag van de veertigdagentijd hebben ze hun koekje, dat ze anders tijdens de speeltijd zouden hebben opgesmuld, weggegeven aan mensen die het minder goed hebben”, vertelde een trotse directeur Rudy Herteleer.
“ Op deze manier wilde de school, de kinderen even stil laten staan, bij de armoede in ons eigen land. Het weggeven van hun eigen koekje maakte zelfs op de kleinste kleuters een sterke indruk en iedereen gaf met veel enthousiasme zijn of haar tussendoortje aan de 'arme mensen'. Vasten en delen werden hierdoor een stuk concreter”, aldus nog de directeur.
Jo Breynaert uit Eizeringen is al enkele jaren vrijwilligster voor Poverello in Brussel. “ Alvorens met deze actie te starten ben ik gaan praten met al de kindjes en hun uitgelegd dat er nog heel veel mensen zijn die in armoede leven en niet altijd zomaar koekjes kunnen eten. Velen onder hun waren best onder de indruk, na mijn verhaal”, sprak Jo Breynaert. “ Ik ben dan ook zeer blij dat ik zoveel koekjes aan de arme mensen mag geven, want geloof me, er is nog heel wat armoede in ons land”.
 
De kinderen van de derde kleuterklas van juf Regina(foto) gaven maar al te graag hun koekjes mee om de armen te helpen. Er waren er zelfs enkele bij die extra chocolade gingen kopen.
Alle ingezamelde koekjes, en dat waren er heel wat van 272 kinderen, werden op de laatste dag voor de Paasvakantie overhandigd aan Jo Breynaert een medewerkster van Poverello, die het lekkers zal verdelen onder de daklozen in Brussel. Wie dus tijdens de volgende dagen een dakloze in Brussel ziet lopen met een ‘Plop’ koek of een ‘Bob de Bouwer’ koek weet dan, dat dit er waarschijnlijk eentje is van de kinderen van Gooik.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 mei 2024

archief