Anna Coudenys uit GOOIK brengt eerste prentenboek uit

C21

Anna Coudenys uit GOOIK brengt eerste prentenboek uit

Editiepajot_lennik_anna_coudenys_foto_felix_merckx
Repro EP
 

Anna Coudenys uit Gooik brengt na zes jeugdromans een eerste prentenboek uit: Waar Tinke blij van wordt. Ze schreef het verhaal voor haar jongste dochter Tine, toen die zes jaar was. Aaron van Lierde uit Gent zet in zijn bijzondere illustraties de leefwereld van het kind op de voorgrond. Hij combineert felle drukinkten, Oost-Indische inkt en wasco's om de illusie van kindertekeningen op te wekken.

Waar Tinke blij van wordt
Als Tinkes papa muziek maakt, vergeet hij alles om zich heen. De soep brandt aan en mama is boos. Dat begrijpt Tinke niet, want zij wordt blij van papa's muziek. Ook oma's snoepjes maken Tinke blij. Oma neemt Tinke mee de tuin in. Ze zien een vlinder die fladdert op de tonen van papa's muziek, en praten over opa, doodgaan en engelen.
 
Het boek is een stemmig verhaal over een meisje dat het geluk vindt in kleine dingen. Met bijzondere illustraties.
 
Auteur Anna Coudenys (°1960) is geboren in Brugge en woont nu in Gooik. Ze studeerde Germaanse filologie in Leuven. Na haar studies trok ze een tijdje rond in Ierland.
Toen ze opnieuw in België was, begon ze te werken voor PHK, een organisatie die boeken omzet in braille en gesproken vorm. Sinds 1993 geeft ze les aan volwassenen bij de VDAB.  
 
In 1995 debuteerde Anna met Het ontbrekende portret, een detective voor twaalfplussers. Er volgden nog vijf jeugdromans en enkele Vlaamse Filmpjes. Het Vlaams Filmpje Mureke Pek werd in 1999 bekroond met de John Flandersprijs. In 2005 werd Yaka Mama bekroond met de Provinciale prijs Vlaams Brabant voor jeugdliteratuur. In 2006 verscheen Wilde lucht, een roman met bijhorende soundtrack waarvan ook een luisterboek voor blinden gemaakt werd. Onrustvlinder (2008) werd genomineerd voor de Kleine Cervantesprijs 2010.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2010
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief