GOOIK - Nieuwe appartementen van het OCMW

C21

GOOIK - Nieuwe appartementen van het OCMW

Editiepajot_gooik_ocmw_woning_1
Jo Baert voor de woning die zal gesloopt worden en waar er 5 appartementen zullen gebouwd worden. - Foto Marc Colpaert
 

Het  OCMW van Gooik is van plan om een zopas aangekochte woning in de Vollezelestraat in Oetingen af te breken en er nieuwe sociale appartementen te bouwen.

De OCMW-raad van Gooik kocht vorige week een woning in de Vollezelestraat 24 in Oetingen. “ Wij deden dit omdat wij in onze  gemeente nog enkele sociale appartementen wilden bouwen”, sprak OCMW voorzitter Jo Baert(CD&V). “ Wij hebben al in totaal negen sociale woningen of appartementen, vier in Gooik en en vijf in Leerbeek, maar omdat er steeds meer vraag naar is, werd geopteerd om nog enkele sociale appartementen te bouwen”

Er werd voor dit project een subsidie aangevraagd bij de Hogere Overheid en met succes. De Vlaamse Gemeenschap zal 60 tot 70% van de aankoopprijs van het project subsidiëren, hoe vlugger de werken klaar zijn hoe meer subsidies ze krijgen.

Nadat de woning gesloopt is worden er op deze plaats – kort bij het centrum van Oetingen – vier of vijf sociale appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers gebouwd. Aangezien het hele project gesubsidieerd wordt, zal de volledige realisatie meerdere jaren in beslag nemen. “ Dankzij de subsidies kan de kostprijs van de bouw op een periode van minder dan vijftien jaar terug verdiend worden. De woningen zijn in eerste instantie bestemd voor mensen met een beperkt inkomen en die tevens een band hebben met onze gemeente”, sprak voorzitter Baert.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief