GOOIK - Waar Tinke blij van wordt

C21

GOOIK - Waar Tinke blij van wordt

Colpaert_gooik_tinke_1_bewerkt
Anna en Tinke met het nieuwe boek. - Foto Marc Colpaert
 

Zopas verscheen een nieuw boek, haar eerste prentenboek,  van Anna Coudenys uit Gooik. Het is al het zevende boek voor Anna, haar vorige boeken waren steeds voor twaalfplussers. Haar dochter Tinke inspireerde haar voor dit eerste prentenboek,de illustraties zijn van Aaron Van Lierde.

Anna Coudenys uit Gooik is geen onbekende in de literaire wereld. De laatste jaren schreef ze al verschillende jeugdboeken. In 1995 debuteerde Anna met ‘Het ontbrekende portret’, een detective voor twaalfplussers. Er volgden nog vijf jeugdromans en enkele Vlaamse Filmpjes. Eén van deze Vlaamse Filmpjes werd zelfs bekroond met de John Flandersprijs. Haar boek ‘Yaka mama’ geschreven in 2002 werd in 2005 bekroond met de Provinciale prijs Vlaams-Brabant voor Jeugdliteratuur. Met het boek ‘Waar Tinke blij van wordt’ bewandelt Anne voor de eerste maal het pad van de prentenboeken. “ Een paar jaar geleden had ik net ’Wilde Lucht’ voltooid, een roman voor 16-plussers. Mijn dochter Tinke was toen zes jaar. Ze werd dolgraag voorgelezen en was erg teleurgesteld dat ik haar uit mijn nieuwste roman niets kon voorlezen of vertellen. Ze vroeg zich af waarom ik altijd zo’n grote-mensachtige boeken vol moeilijke woorden schreef, en waarom ik niet eens een verhaal maakte dat zij kon begrijpen”, vertelde Anna. Door die woorden van haar jongste dochter borrelde bij Anna het idee naar boven om eens een prentenboek te schrijven. “ Ondanks de soms ernstige ondertoon heeft het nieuwe prentenboek toch een heel vrolijk en optimistisch verhaal. Het boek gaat over een klein meisje dat het geluk vindt in kleine dingen zoals een vlinder die fladdert op de tonen van de muziek van haar vader, de dood van opa en engelen. Ik las het aan mijn dochter voor en vond het een grappig idee om haar naam in het verhaal te gebruiken. En zo is het hoofdpersonage Tinke ontstaan. Bovendien had ik net opnieuw ontdekt hoe belangrijk oma’s zijn in het leven van een kind. Bij een oma kan je immers voor heel wat terecht – zoals liefde, snoepjes en aandacht – waar ouders niet altijd de tijd voor hebben. Daarom deelde ik de oma in mijn boek een belangrijke rol toe”, aldus Coudenys. De illustraties in het prentenboek van Anna zijn van de hand van Aaron Van Lierde. Met deze illustraties in dit boek wilde Aaron de leefwereld van het kind op de voorgrond zetten.
 
Waar Tinke blij van wordt, is Anna’s eerste prentenboek en werd uitgegeven bij De Eenhoorn. Meer info over het boek kan men vinden op http://annacoudenys.wordpress.com
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief