GOOIK - Pandoerken wint Michelin 24 uren van Kester

C21

GOOIK - Pandoerken wint Michelin 24 uren van Kester

Editiepajot_gooik_mountain_1_bewerkt
De winnaars Pandoerken. - Foto Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_mountain_2_bewerkt
Een tweede plaats voor Freddy Sport. - Foto Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_mountain_3_bewerkt
De Gooikse mountainbike club reed een uitstekende 24 uren. - Foto Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_mountain_4
 
Editiepajot_gooik_mountain_5
Eten was belangrijk. - Foto Marc Colpaert
 

Het team Pandoerken-Broodcoorens B uit Strijland slaagde erin om de ‘Michelin 24 uren van Kester’ te winnen. Volgens de winnaars van vorig jaar ‘ Freddy Sport’ waren ze gewoon te sterk. Voor alle deelnemers was dit een lastig parcours, zeker met de hoogteverschillen. De organisatie verliep nagenoeg vlekkeloos, op enkele kleine ongelukken na. Vooral de mist tijdens de nacht was niet gemakkelijk voor de deelnemers.

Niet minder dan 39 teams van telkens 8 personen fietsten gedurende 24 uren – van zaterdag 13 uur tot zondag 13 uur - rondjes over het heuvelachtig landschap van de Kesterheide in Gooik. Dit jaar moest de organisatie van de ‘Michelin 24 uren van Kester’, wegens organisatorische redenen enkele weken vroeger van start gaan dan voorzien. “ Wij konden niet anders”, aldus organisator Eddy Penne. Er was gewoon anders geen plaats meer op de kalender, maar al bij al is het nog goed verlopen. Wij mochten dit jaar toch nog altijd 39 ploegen verwelkomen, wat toch een zeer goed resultaat is. De wedstrijd verliep normaal, er zijn natuurlijk altijd valpartijen, maar behalve een polsbreuk was de schade voor de rest eerder miniem. Het enige minpunt was dat de zon niet veel van de partij was, maar gelukkig bleef het droog”.
Het te kloppen team dit jaar was ‘Pandoerken-Broodcoorens uit Strijland, een uurtje voor het eindsignaal stonden ze royaal aan de leiding met zeven ronden voorsprong op de tweede ‘Freddy Sport uit Dilbeek. “ Wij zijn er dadelijk ingevlogen”, sprak Stijn Penne van Pandoerken-Broodcoorens. “Eerst gingen wij telkens per man twee rondjes rijden, maar na een tijdje stelden wij vast dat we terrein verloren, tegenover onze concurrenten. Wij veranderen onze tactiek en ieder van ons reed één ronde ‘volle bak’ en mocht dan rusten. Op die manier hadden wij na 23 uur ongeveer zeven rondjes voorsprong op de tweede! Maar niettemin hebben wij heel diep moeten gaan, vooral tijdens de nacht was het niet alles, dan kwam de mist nog eens opzetten, op sommige momenten was het zelfs heel gevaarlijk, maar gelukkig is het allemaal goed afgelopen”, vertelde Stijn. Hij dankte zijn mensen Michel, Kenny Kenneth, Stefan, Stijn , Kendrik en Jurgen voor hun puike prestaties en dat ze hun weekend wilden opofferen om hieraan mee te doen.
Bij de ploeg ‘Freddy Sport’ de winnaars van vorig jaar waren ze zeer duidelijk. “ Het team Pandoerken-Broodcoorens was gewoon te sterk voor ons”, aldus Sten Raeymaker uit Dilbeek. “ Wat die mensen gepresteerd hebben is echt niet gewoon, op sommige momenten reden ze sommige ronden heel wat vlugger dan wij, maar wij zijn best tevreden met onze tweede plaats en volgend jaar zijn we zeker opnieuw van de partij”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief