Miniemen Volleybal Govok GOOIK kampioen van België

C21

Miniemen Volleybal Govok GOOIK kampioen van België

Repro_editiepajot_gooik_miniemen_2009-2010_foto_gj
Miniemen Govok Gooik Belgisch kampioen (Foto : Guy Juwet)
 

De miniemen van Govok Cammaert Gooik behaalden een gouden medaille op het belgisch kampioenschap. Een topprestatie en een beloning waarvoor de gooikse meiden een heel jaar knokten.

Nadat ze op de Vlaams-Brabantse bekerfinales begin mei reeds brandhout gemaakt hadden van hun tegenstander uit Lubbeek, konden onze miniemen aan de slag op het Vlaams kampioenschap in Roeselare. En ook hier hebben ze hun sporen achtergelaten .. 

Hoezeer de tegenstanders ook probeerden, tegen de gooikse miniemen was in Vlaanderen niets te beginnen. Zij behaalden vier schitterende overwinningen op rij op één dag, gunden de tegenstander geen enkele set en werden zo op fenomenale en overdonderende wijze Kampioen van Vlaanderen. Meteen kregen ze het bijhorende toegangsticket voor de Belgische finales . Het was intussen bij Gooik reeds 11 jaar geleden dat ze nog een gouden plak gehaald hadden op een Belgisch Kampioenschap, dit feestje mocht stilaan eens herbegonnen worden. Menige zilveren en bronzen plakken hadden ze al kunnen versieren tussendoor, het goud bleek telkens net iets te hoog gegrepen. Tot die bewuste Pinkstermaandag 2010 ..
 
Samen met het team uit Zandhoven en de waalse zussen van Thimister Herve en Chapelle, streden de Gooikse miniemen voor de allerhoogste eer in de sporthal van Louvain-la-Neuve.. En wat iedereen in stilte hoopte gebeurde : de miniemen van Govok Gooik, onder leiding van het coachende duo Hilde Schets en Kris Vansnick, verpletterde de tegenstand. De gooikse captain, Lisa Juwet, werd de grote uitblinker van het tornooi in Louvain-la-neuve en bleek niet te stoppen. Samen met Axelle Longeval, Lotte Vanden Ouweland, Birgit en Eline Evens, Karo Vossen en Jade Stas verpulverde zij de tegenstand en wonnen de gooikse meiden -net als in de vlaamse eindronden- de gouden plak zonder setverlies.
 
Een bekroning voor de schitterende jeugdwerking bij Govok Cammaert Gooik die haar positie aan de top van het belgisch jeugdvolleybal hiermee bevestigt. Ook een mooie opsteker voor het ganse trainersteam welke deze speelsters gedurende dit seizoen begeleid hebben : Kris Vansnick, Hilde Schets en Julie Claeys.
 
Op Pinksteren zelf kwamen de gooikse scholieren in actie op het Belgisch Kampioenschap. Hier was de strijd veel bitsiger : zowel Zandhoven, Thimister Herve als Gooik wonnen elk twee wedstrijden ( enkel Chapelle kon geen enkele wedstrijd winnen), zodat het voor de medailleverdeling op puntengemiddelden aankwam. Zandhoven kwam als beste uit de wiskundige trommel ( dankzij de winst van Gooik op de ploeg van Thimister Herve) en behaalde hiermee goud, Thimister kreeg de zilveren medaille en Gooik de bronzen plak. Maar de Gooikse scholieren behoren ook hier tot de beste 3 teams uit Belgie. Proficiat aan het team van coach Kris Vansnick : Emilie Beaujean, captain Goele Paridaens, Liese Lanckmans, Hanne Liessens, Sofie Morren, Laurence De Wilde, Lisa Juwet, Mira Juwet, Naomi Longeval, Hanna Maris en libero Margo Vandermijnsbrugge.

Kijk ook eens op de website www.govok.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2010
Didier Decooman
Guy Juwet
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief