GOOIK / LENNIK - Tien jaar DAIS

C21

GOOIK / LENNIK - Tien jaar DAIS

Editiepajot_gooik_dais_1
Tien jaar DAIS in De Cam. - Foto Marc Colpaert
 

Zopas vierde DAIS vzw zijn tiende verjaardag in De Cam in Gooik. In september starten ze met twee nieuwe sporttakken basketball en dansen. Op termijn wordt gedacht aan de oprichting van een bewegingschool.

Waar DAIS 10 jaar geleden begon als een idealistische droom is deze vereniging ondertussen uitgegroeid, tot een vaste waarde in het sportlandschap voor sporters met een verstandelijke beperking. Walter Tielemans was één van die mensen die mee aan de basis lag van DAIS. “ DAIS organiseert wekelijks trainingen in 5 sporttakken voor haar 170 leden, daarnaast wordt er deelgenomen aan diverse tornooien en wedstrijden in binnen en buitenland”, sprak Tielemans.  Jaarlijks organiseert DAIS zelf tornooien in judo, zwemmen, bowling en voetbal en wordt er tijdens de zomervakantie met zowat 50 jongeren op sportkamp gegaan naar het Koningin Fabiola Home in Maasmechelen.
DAIS is meer dan gewoon wat sporten”, vertelde voorzitter Fred De Mot uit Lennik. “ Onze mensen moeten elke week trainen in verschillende sportdisciplines. Wij kunnen u ook vertellen dat door het sporten het zelfbeeld van onze sporters enorm verbeterd werd. Het is ons niet te doen om ze een beetje bezig te houden, maar wij werken aan hun sportieve ontwikkeling. Zo krijgen ze een club waar ze fier op mogen zijn”.
Vanaf september start DAIS met twee nieuwe sporttakken: basketball en dansen. Voor deze laatste discipline gaat DAIS samenwerken met Dance-Inn uit Gooik. “ Momenteel hebben wij al vijf verschillende sporttakken die worden uitgeoefend door onze leden. Vanaf september gaan we daar nog eens basketball en dansen bij nemen. Op termijn is het ook onze bedoeling om een bewegingschool uit de grond te stampen, dit in samenwerking met de gemeenten Gooik en Ternat. Maar dit zal nog niet voor dadelijk zijn”, besluit Fred De Mot.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief