GOOIK - Omdat bloemen helpen vrolijk zijn

C21

GOOIK - Omdat bloemen helpen vrolijk zijn

Ger_boemenactie_juni_2010
Raad van Bestuur van de Gooikse Economische Raad samen met burgemeester Michel Doomst - Foto's Deschuyffeleer
 
Ger_boemenactie_juni_2010__3_
Voorzitter Julien Schelck en Bordo Alain presenteren de Gooikse bloemenactie 2010 - Deschuyffeleer
 
Ger_boemenactie_juni_2010__4_
Bloemen ‘t Heideroosje, Cass Groenvoorziening, Aardbeienhoeve Geert Heremans - Deschuyffeleer
 
Ger_boemenactie_juni_2010__6_
Klinken op de goede afloop van de actie - Deschuyffeleer
 

In samenwerking met het gemeentebestuur zet de Gooikse Economische Raad (GER) ook dit jaar een bebloemingsactie op het getouw. Met ‘Gooik verdient een bloemetje’ wil de GER de inwoners dan ook opnieuw aanzetten hun voortuin of hun gevel met bloemen te versieren. Voor zijn actie heeft de GER nagenoeg 2000 euro veil.

Met het bloemenproject, dat loopt tot eind augustus,  willen de organisatoren tevens het ondernemingsklimaat in de gemeente bevorderen en impulsen geven die ten goede moeten komen aan de ontplooiing van Gooik als landelijke en kleurrijke Pajottenlandse gemeente.
 
Vorig jaar kende de actie een groot succes en ook dit jaar loopt de actie reeds als een trein. GER-voorzitter Julien Schelck benadrukt wel dat de bloemenactie geen echte wedstrijd is, maar wel een waardering voor de inwoners die hun best doen om Gooik aantrekkelijker te maken. Deelnemers kunnen nog daartoe vóór 30 juni hun inschrijvingsformulier bezorgen aan één van de deelnemende groenhandelaars of deponeren in één van de vijf buurtzuilen. Zij ontvangen vervolgens een code om zichtbaar op te stellen voor de jurering.
 
Gans de zomer door geeft een professionele jury dan ook de ogen de kost om de mooiste Gooikse bebloemingen en beplantingen te ontdekken. Door het sturen van een sms op het nummer 3633 met vermelding van GER + spatie + code kan ook iedere inwoner van de gemeente zijn keuze kenbaar maken en zodanig mee het eindresultaat bepalen. De uitslag van de actie wordt in het najaar kenbaar gemaakt. De foto’s van alle deelnemende panden worden tentoongesteld tijdens kermis Oetingen het laatste weekend van augustus.
 
Met het initiatief beoogt de GER ook het lokaal handelsverkeer te bevorderen. Wie nog tot eind juni buitenplanten of potgrond aankoopt bij één van de vier deelnemende Gooikse groenhandelaars Bloemen ‘t Heideroosje, Cass Groenvoorziening, Aardbeienhoeve Geert Heremans of Bloemsierkunst Pascale Vanhondeghem krijgt steevast 10 % korting. Bloembakken worden er daarenboven gratis opgevuld.
 
Daarnaast wil de GER ook een geharmoniseerde uitstraling van de handelspanden bewerkstellen. Om de samenhorigheid visueel te bevestigen geeft de GER dan ook aan de geïnteresseerde handelaars twee grote bloempotten in bruikleen. De ganse zomerperiode door draagt de zelfstandige dan verder zorg voor het ontleende goed. Het volledig reglement voor zowel de deelnemende zelfstandigen als voor de bebloemingsactie voor de particulieren is terug te vinden op www.gooik.be.
 
 
Voor de raad van bestuur van de GER tekenen voorzitter Julien Scherlck (AD Delhaize), Herman Heylens (Traiteur-Bistro ’T Kreukeltje), Pascale Michiels (Garage Christiaens), Marijke Van Cauteren (Mosaics), Alain Bordo ((Aquafitcenter), Hilde De Knijf (Drukkerij De Knijf), Bram Heylens (One Step Events), Carine Vanroy (Accountant) en Filip Devos (Advokaat). Voorts maken ook schepen van middenstand en lokale economie Günther De Wilde en Maarten Dedobbeleer, de gemeentelijke stafmedewerker middenstand, webbeheer en toerisme deel uit van de Raad.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief