GOOIK – Met de fiets naar Santiago De Compostella

C21

GOOIK – Met de fiets naar Santiago De Compostella

Editiepajot_gooik_campostella_foto_01_willy_appelmans
De Compostella-moedigen - Foto's: Willy Appelmans
 
Editiepajot_gooik_campostella_foto_02_willy_appelmans
 
Editiepajot_gooik_campostella_foto_03_willy_appelmans
 

Gisteren vertrokken  negen fietsers van de Woestijnkapel in Gooik voor een tocht van 2200 km naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago De Compostella.

In 2004 doorkruisten enkele Gooikse vrienden Noord-Spanje ook met eindbestemming Santiago de Compostella. Toen bleek het daar juist een heilig jaar te zijn (Dit is er telkens wanneer 25 juli op een zondag valt) en dat ging gepaard met tal van festiviteiten.

Opgaand in het feestgedruis werd toen gezworen dat ze, tijdens het volgend heilig jaar als echte pelgrims met de fiets vanuit Gooik naar Compostella zouden rijden.

Dus nu zes jaar later houden ze zich aan hun belofte en gaan deze grote uitdaging aan.

Begin juli worden ze gevolgd door een groepje trouwe supporters. Eens ze Spanje binnenrijden sluiten nog twee moedige fietsers en wat extra supporters zich bij hen aan.

Hopelijk slagen onze helden in hun opzet en rijden ze op 25 juli Compostella binnen.  Daar zullen al hun zonden in één keer vergeven worden, en wie weet wordt er dan een nieuwe straffe uitspraak over een ander groot avontuur gedaan.

De negen dapperen die deze reuzetocht aanvatten: Ilse Nechelput, Warre Holemans, Stijn De Bolle, Pieter De Bolle, Bart Nechelput, Steven Besbrugge, Simon De Boeck, Kristof Geeroms en Marc Buts.

Mannen en “Lady”, alle succes toegewenst.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2010
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief