GOOIKOORTS meer dan 5.000 keer geslaagd

C21

GOOIKOORTS meer dan 5.000 keer geslaagd

Editiepajot_gooik_gooikoorts_1
De juiste sfeer, goede muziek en veel volk op Gooikoorts. - Foto's Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_gooikoorts_2_bewerkt
 
Editiepajot_gooik_gooikoorts_3_bewerkt
 
Editiepajot_gooik_gooikoorts_4_bewerkt
 

Van uit heel Vlaanderen zakten ongeveer 5.000 mensen af naar het internationale folkfestival Gooikoorts in het centrum van Gooik. Gedurende drie dagen konden mensen languit op de festivalweide genieten van de muziek, dansen en plezier maken. Op zaterdag moesten ze even schuilen voor de regen, op zondag was het puffen. Het was al met al een schitterend festival en iedereen was best tevreden, aldus de organisatie.

Gooikoorts trok van start op vrijdagavond met de ‘Burdon Folk Band’ en de sfeer zat er dadelijk goed in. “ De sfeer was uitstekend op de weide en de muziek zorgde voor de rest. Er kwamen zoveel mensen met hun tentje naar Gooik dat we op vrijdagavond zelfs noodgedwongen een tweede weide moesten omtoveren tot een kampeerterrein”, sprak organisator Patrick De Loecker. “En dat ze het leuk vonden, bleek al op vrijdagnacht, toen er tot zeven uur in de morgen muziek werd gespeeld, sommige muzikanten wisten van geen ophouden.”
 
Kort na de middag op zaterdag werd de festivalweide even opgeschrikt door een heuse regenbui, maar dit kon de pret zeker niet bederven. Ook al liepen er doorlopend enkele honderden mensen op de weide, bij de diensten van het rode kruis was het niet druk. Ze kregen vooral mensen over de vloer die zich gekwetst hadden aan hun voeten – er liepen nogal wat mensen blootsvoets op het terrein rond – maar voor de rest viel het allemaal goed mee. 
In een aparte tent konden de bezoekers genieten van een instrumentenbeurs. Wie nog vlug een viool, een doedelzak of wat dan ook van folk muziekinstrument wou aan de haak slaan, was hier zeker op zijn plaats..
 
De organisatoren verwachten dat ongeveer evenveel mensen als vorig jaar (5.000) naar Gooikoorts kwamen. Een juist cijfer kan ik vandaag nog niet geven, dat zal pas binnen enkele dagen het geval zijn”, zei Patrick De Loecker. “ Maar ik ben vandaag een zeer gelukkige mens. Ik heb tijdens ons festival prachtige muziek gehoord, de mensen waren blij en ook de muzikanten zelf waren laaiend enthousiast. Dat beetje regen op zaterdag kon de pret zeker niet bederven. Op zondag was het puffen geblazen en zochten heel wat mensen de schaduw op. Ik zou dan ook willen spreken van een zeer geslaagde editie van Gooikoorts”, zei De Loecker.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jul 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief