GOOIK - Resultaten dorpsspiegel

C21

GOOIK - Resultaten dorpsspiegel

Editiepajot_gooik_dorpsspiegel_1
De mensen van de RISO en de gemeente. - Foto Marc Colpaert
 

Zopas maakten medewerkers van het RISO de resultaten bekend van de enquête ‘Dorpsspiegel Gooik’ de welke gevoerd werd onder de inwoners van Gooik. Deze resultaten moeten leiden tot een nog betere verstandhouding bij de bewoners en moet er voor zorgen dat Gooik binnen 20 jaar geen slaapdorp wordt aan de rand van Brussel.

De mensen van het ‘Regionaal Instituut van SamenlevingsOpbouw(RISO) maakten zopas in De Cam de eerste resultaten bekend van de enquête ‘Dorpsspiegel Gooik’. In totaal een vijfhonderdtal mensen stuurden de vragenlijst terug, vooral de groep van 35 tot 64 jarigen waren zeer actief in het invullen van de vragenlijst. “ Met deze resultaten moet de gemeente Gooik een beeld krijgen, van wat er leeft in de gemeente en wat onze mensen belangrijk vinden”, sprak burgemeester Michel Doomst(CD&V) “ De kernvraag is, wat moet er gebeuren bij ons, zodat wij binnen twintig jaar geen slaapdorp worden rond Brussel”, aldus de burgemeester. Een greep uit de antwoorden van de enquête: 93% van de Gooikse bevolking wilt dat alternatieve energie gestimuleerd moet worden door de gemeente, wat betreft mobiliteit willen de Gooikenaars meer en betere fiets- en wandelpaden. Vooral voorzieningen voor senioren en kinderopvang zijn belangrijk. “ Gooik heeft een actief verenigingsleven, uit de enquête blijkt dat 93% zeer tevreden is met de gemeentelijke ondersteuning aan het verenigingsleven”, vertelde Sofie Van Molle(RISO). Verder is het duidelijk dat enorm veel mensen blij zijn met de buurtfeesten en de buurtbabbels. Voor de helft van de ondervraagden mogen buurtcomités zelfs een grote rol spelen, wanneer de gemeente belangrijke beslissingen moet nemen. Ook in de enquête willen zeker 83% van de ondervraagde Gooikenaars meer producten van land- en tuinbouwbedrijven kunnen aankopen bij de lokale handelaars. De Info Gooik blijkt met 92% het informatiekanaal bij uitstek te zijn in Gooik.
 
De RISO gaat de ingevulde informatie nu nog verder verwerken en wil tegen het einde van dit jaar een nog beter beeld kunnen voorleggen aan het gemeentebestuur, van wat de bevolking van Gooik daadwerkelijk wil naar de toekomst toe.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief