GOOIK - Het is hier heel gevaarlijk

C21

GOOIK - Het is hier heel gevaarlijk

Colpaert_gooik_edingsesteenweg_1
De families Bellemans langs de Edingsesteenweg. - Foto © Marc Colpaert
 

Volgens de bewoners van de Edingsesteenweg in Gooik is het soms levensgevaarlijk om de straat over te steken. Een mogelijke oplossing voor dit probleem is het plaatsen van een rotonde of verkeerslichten ter hoogte van ‘de Belle Triene’. Momenteel zijn er gesprekken aan de gang tussen de gemeente Gooik en het Agentschap Wegen en Verkeer(AWV) over het al dan niet plaatsen van een rotonde of verkeerslichten.

Op sommige momenten is het niet eenvoudig om de Edingsesteenweg in Gooik veilig over te steken, weten buurtbewoners te vertellen. Twee families de broers Bellemans en hun gezin wonen langs deze steenweg. “ Op sommige momenten is het echt niet meer te doen”, zo begint Eddy Bellemans(45) zijn verhaal. “ Niet alleen rijden er hier heel wat wagens voorbij, maar de meesten van hen houden zich totaal niet aan de opgelegde snelheid. Vooral de vrachtwagens ‘vlammen’ hier voorbij, dat is soms levensgevaarlijk. Het is dan ook geen sinecure om tijdens de spitsuren, de straat te voet over te steken. Ook wanneer je met de wagen moet vertrekken is het meer dan uitkijken, alvorens je de rijbaan kunt oprijden”, sprak Eddy. “ Daar ben ik helemaal mee akkoord”, zo verwoord broer en buur Johnny Bellemans het. “ Hier moet vlug iets aan gedaan worden, alvorens er ooit eens slachtoffers vallen. Of is dit vandaag de norm, dat er eerst een dodelijk slachtoffer moet vallen alvorens ze in actie schieten”, aldus Johnny Bellemans
 
Ondertussen geraken de gemeente Gooik en het Agentschap Wegen en verkeer Vlaams Brabant er niet aan uit of er nu verkeerslichten of een rotonde moet geplaatst worden. Volgens AWV zijn verkeerslichten de beste oplossing, zodat er minder mensen moeten onteigend worden. De gemeente Gooik kiest dan weer voor een rotonde om zo de files in de Van den Bosschestraat te vermijden en het verkeer op de Edingsesteenweg trager te doen rijden. “ Binnenkort hebben wij een nieuw gesprek met de mensen van AWV”, verklaarde burgemeester Michel Doomst(CD&V). “Wij gaan aandringen op een vlugge oplossing want zo kan het niet meer verder, straks gebeurt er op deze steenweg eens een dodelijk ongeval en dan is het natuurlijk te laat. Wij moeten zoiets voorkomen en kiezen dan ook resoluut voor een rotonde”, besluit de burgemeester.
Ook de buurtbewoners Eddy en Johnny Bellemans en hun familie volgen de redenering van de gemeente Gooik. “ Rode lichten of een verkeersdrempel is hier echt niet op zijn plaats, verzekerde Eddy. “ Wat wij hier nodig hebben is dringend een rotonde, misschien is het dan een beetje gemakkelijker om de straat op een meer veiliger manier over te steken. Verkeerslichten zijn volgens ons meer een belemmering van het verkeer en brengt voor de omwonende heel wat meer lawaai met zich mee”, vertelde Eddy Bellemans.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief