GOOIK –“Zet je tanden in de natuur”

C21

GOOIK –“Zet je tanden in de natuur”

Paddenbroek_p200

Op 10 oktober kan je in het Educatief Centrum De Paddenbroek terecht voor een workshop " Zet je tanden in de natuur" special of proeven van biodiversiteit.

Aan de hand van een hapje en een drankje, een multimediavoorstelling en een reeks sprekende verhalen proberen we een antwoord te geven op enkele cruciale vragen rond het thema biodiversiteit. De deelnemers krijgen bovendien een hoop praktische tips mee om zelf een steentje bij te dragen aan het behoud van de natuur.
De VN riepen 2010 uit als "Internationaal jaar van de biodiversiteit”. Er moet dringend een einde komen aan het uitsterven van zoveel planten en dieren. Maar wat is nu juist het probleem? Moeten wij wel wakker liggen van de IJsbeer die verdwijnt, laat staan van een kevertje in Maleisië? En hoe is het gesteld met de biodiversiteit in Vlaanderen? Natuurpunt Educatie bedacht een origineel recept om deze zware kost toch wat licht verteerbaar te presenteren. Tijdens deze luister, -proef- en doe activiteit nemen we je mee door de Vlaamse natuur, op zoek naar vergeten smaken en de bijzonder rijke biodiversiteit die eraan verbonden is. Al proevend leren we hoe het de korenwolf verging, wat we ons bij een hennepvreter moeten voorstellen en welke dieren zich ophouden in onze oude hoogstamboomgaarden. Laat je op sleeptouw nemen bij een glas gagelbier of een lepeltje heidehoning en kom te weten wat je zelf kan doen voor het behoud van onze natuur.
Van 14 u tot 17 u in Paddenbroek, deelname 5 euro, leden Natuurpunt Pajottenland/Velt Gooik en De Paddenbroek vzw gratis. Meer informatie info@paddenbroek.be  of 0497/41 22 15
 Inschrijven verplicht maximum 30 deelnemers.
Vzw De Paddenbroek
Paddenbroekstraat 12
1755 Gooik
02/306 45 62
0497/41 22 15
info@paddenbroek.be
www.paddenbroek.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2010
Erwin Vandersteen
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief