GOOIK - Vier vrouwen tegen drugs

C21

GOOIK - Vier vrouwen tegen drugs

Dsc_2014
Vier vrouwen tegen drugs. - Foto © Marc Colpaert
 

Vier vrouwen uit Gooik willen zich actief inzetten tegen het gebruik van drugs en overmatig alcoholgebruik in hun gemeente. Naar de toekomst toe willen ze met tal van acties jongeren meer bewust maken van het gevaar van drugs en alcohol, dit eventueel in samenwerking met de gemeente Gooik.

Vier geëngageerde moeders, Marjan Diegenant, Gerda Billens, Sabine Lebrocquy en Kathy Kestemont uit Gooik, zijn bezorgd over de toenemende problemen ten gevolge van drugs- en alcoholgebruik in hun gemeente en de zeer beperkte en weinig gekende hulpverlening in het Pajottenland.
“ Onder de naam DIA dat staat voor  ‘Drugs Informatie en Advies’ willen wij jong en oud helpen om verantwoord, zelfbewust en kritisch met alcohol en drugs om te gaan”, sprak Marjan Diegenant. “ Weet wel, dat bij ons de nadruk ligt op preventie, informatie en vroegtijdig hulp verlenen. Reeds enkele maanden werken wij in alle stilte rond de uitbouw van een lokaal drugoverlegorgaan. Dit willen we realiseren in samenwerking met de gemeente en partners zoals ouders, het JAC Delta (Jongeren Advies centrum), jeugdwerking, onderwijs, politiezone Pajottenland, hulpverlening, (sport) verenigingen en bedrijven”,aldus Marjan.
Er bestaat vandaag een intergemeentelijk beheerscomité voor drugs en preventie, dat spijtig genoeg nog niet goed gekend is bij het grote publiek. “ Wij willen met onze acties de mensen uit onze straat, onze buurt en onze gemeente erop wijzen dat drugs in het algemeen een probleem zijn”, vertelde Sabine Lebrocquy. “ In een later stadium is het de bedoeling dat de jongeren met een drugs of alcoholprobleem of hun ouders, ook daadwerkelijk bij ons terecht kunnen.  Nog dit jaar komt er tevens een gemeentelijke lokaal drugoverleg in Gooik.”  
Om meer ruchtbaarheid te geven aan het probleem van het drugsgebruik willen ze op 10 oktober voor de eerste keer naar buiten treden met hun vereniging DIA en organiseren een Vlaamse kermis van 14 tot 18 uur met optreden van een gelegenheidsband in en rond het jeugdhuis Guuk. Daar zal dan ook de nodige informatie over drugs en alcohol gegeven worden.

Op zaterdag 16 oktober wordt er om 19.30 uur een drugsinfoavond georganiseerd voor (groot)ouders met een mix van toneel en film in de Cam in Gooik. De inkom is gratis en er is gelegenheid om na te praten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 mei 2024

archief