GOOIK - Meer handelaars rond de hamertjes

C21

GOOIK - Meer handelaars rond de hamertjes

Colpaert_gooik_handelszaken_1
Lindsay en Jim bij hun handelszaken. - Foto Marc Colpaert
 

Steeds meer zelfstandigen komen zich vestigen ter hoogte van de rotonde ‘De Drie Hamertjes’ in Gooik. Vandaag zijn er al een tiental actief en naar de toekomst toe komen er nog enkele bij. Een locatie langs de drukke Edingsesteenweg heeft zo zijn voordelen.

Langs de Edingsesteenweg in Gooik ter hoogte van de rotonde ‘De Drie Hamertjes’ komen de laatste jaren steeds meer zelfstandigen hun handelszaak openen. Enkele jaren geleden waren er naast enkele cafés en de AD Delhaize niet veel handelszaken te vinden, vandaag is dit wel even anders. Enkele weken geleden zette kapster Lindsay Schets(24) als voorlopig jongste handelaar ook de stap naar de Edingsesteenweg. “ Ik was afgestudeerd als kapster en dus moest ik op zoek naar een geschikte locatie voor mijn zaak”, aldus Lindsay. “ Mijn ouders hadden hier ter hoogte van de rotonde een garage en gezien de locatie heb ik geen moment getwijfeld. Ik ben nu enkele weken bezig en heb me dit nog niet beklaagd, heel wat mensen rijden hier voorbij en zien mijn reclamepaneel ‘Hairlin’ en zo krijgt men natuurlijk dadelijk heel wat bekendheid in de streek”.

Ook apotheker Jim De Brabanter(35) die even verderop zijn zaak heeft, zette de stap vanuit het centrum van Gooik, naar de Edingsesteenweg. “ Ik nam de apothekerszaak over in het centrum van Gooik, maar deze locatie was niet zo geschikt. Toen ik de kans kreeg om een nieuwe zaak langs de Edingsesteenweg te openen was de stap vlug gezet”, sprak Jim. “ Mijn nieuwe zaak is nu vijf maanden open en ik moet vaststellen dat heel wat meer mensen de weg naar mijn zaak vinden. Er zijn hier ook meer parkeermogelijkheden en ik stel vast dat heel wat voorbijgangers even stoppen en vlug iets komen halen”, aldus Jim De Brabanter. En de explosie van handelszaken is blijkbaar nog niet ten einde, want in de toekomst komen er nog tenminste twee handelszaken bij.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief