GOOIK - Nieuw bier voorgesteld

C21

GOOIK - Nieuw bier voorgesteld

Colpaert_gooik_nieuw_bier_1
Koenraad Goddeau derde van links met zijn vrienden. - Foto Marc Colpaert
 

Zopas studeerden in Hasselt en in Roeselare twintig Zythologen af en vonden dat het tijd was om een nieuw exclusief bier voor te stellen. Dit bier werd voor het eerst geproefd in het Zomercafé in Gooik, want uitbater Koenraad Goddeau is een kersverse Zytholoog.

In september 2008 lanceerde het Syntra-netwerk voor zelfstandigen een nieuwe opleiding ‘Zytholoog’. Binnen de opleiding Zytholoog wordt naast een basiskennis bier diep ingegaan op het professioneel bierproeven en wordt een grondige kennis verworven in de combinatie bier en gastronomie. In totaal 18 personen uit het hele land van West-Vlaanderen tot Limburg volgden de cursus van 200 lesuren en studeerden zopas af als Zytholoog. Om dit te vieren werd besloten om een nieuw en exclusief bier te brouwen. Het bier kreeg de naam ‘Ambassadeur’ mee. “ Deze naam geeft volledig weer waar dit exclusieve bier voor staat: Ambassadeur zijn voor alle Belgische bieren”, aldus Koenraad Goddeau. Koenraad zelf lag voor een groot deel aan de basis van dit bier. “ Op vakantie in Tsjechië werd mij gevraagd om verse hopbellen te gaan oppikken in Saazer- Saazer. Nadien ben ik rechtstreeks naar de proefbrouwerij gereden, met om de twee uur een stop om de hop te draaien en vers te houden”, vertelde Koenraad. Zonder hem zou de Ambassadeur met huidig smaakpalet er niet zijn geweest.

Tijdens de voorstelling van het bier in het Zomercafé in Gooik mochten zowel Zytholoog en initiatiefnemers Karel Tack als lesgever en receptenmaker Robert Putman hun zegje doen. Nadien mochten de aanwezigen proeven van de blonde Tripel(8,8%), met hoge gisting en met als ingrediënten gerstemout, suiker en verse hopbellen. Van dit bier werden maar 1.100 genummerde flessen gebotteld.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief