GOOIK - Derde keer wagen in voortuin

C21

GOOIK - Derde keer wagen in voortuin

Dsc_3020
Luc, Bea en zoon Dimitri bij de ravage in hun tuin. - Foto's © Marc Colpaert
 
Colpaert_gooik_vier_maal_wagen_in_tuin_2
Foto's © Marc Colpaert
 

 

De familie Jacobs-Brisart uit Kester heeft het laatste jaar al drie keer ongewenst bezoek gekregen van wagens die hun voortuin en hun wagens vernielen. Volgens burgemeester Michel Doomst moeten er dringend maatregelen getroffen worden om dit kruispunt veiliger te maken, door eventueel de aanleg van een rotonde. Op maandag(vandaag) komen mensen van Agentschap Wegen en Verkeer(AWV) ter plaatse om de zaak te onderzoeken.

Al drie maal werd er dit jaar op het kruispunt Edingsesteenweg – Langestraat – Bruneaustraat in Kester ingereden op geparkeerde voertuigen van de familie Jacobs. “Een eerste maal, begin dit jaar, reed een bestuurder tegen de wagen van onze zoon Dimitri en pleegde vluchtmisdrijf”, vertelde Luc Jacobs. “ De auto was amper een maand oud. De dader werd nooit gevonden. Een tweede maal, deze zomer, werd opnieuw de auto geramd en werd de dader na de botsing, door omstanders tegen gehouden. Vorige vrijdag reed een wagen vanuit de Langestraat, waar hij een verkeersbord vernielde, dwars over de Edingsesteenweg en reed opnieuw rechtdoor onze tuin in. De auto kwam tot stilstand in onze voortuin, na onze twee geparkeerde wagens te hebben aangereden. Ook de wagen van onze buurvrouw werd vernield. Dit zijn niet de eerste ongevallen die gebeuren op dit gevaarlijke kruispunt. Een oplossing is blijkbaar nog niet voor dadelijk, ondertussen hebben wij in totaal wel al vier vernielde wagens“, aldus Luc Jacobs.

Ook burgemeester Michel Doomst kwam ter plaatse om de toestand te bekijken. “ Ik kan alleen maar vaststellen dat deze wagen aan een zeer hoge snelheid uit de Langestraat moet gekomen zijn, en dan dwars de steenweg over reed om daar een afsluiting en twee voertuigen van de familie Jacobs zwaar te vernielen. Wij moeten dringend zoeken met het Gewest(het gaat hier over de Gewestwegen N285 en N272) hoe we een halt kunnen toeroepen aan deze ’zotten’ die aan een zeer hoge snelheid door onze gemeente rijden. Wij hebben vroeger al aan het AWV voorgesteld om ter hoogte van dit kruispunt een rotonde aan te leggen. Het is niet de eerste keer dat mensen die rond het kruispunt ’Kesterbrugge’ wonen, mij komen vertellen dat er hier heel hard gereden wordt. Ik heb zaterdag dadelijk contact opgenomen met de mensen van AWV en op maandag komen ze reeds ter plaatse om na te gaan wat er hier moet gebeuren. Het gaat niet op dat de familie Jacobs nu al drie keer een wagen in hun voortuin heeft zien belanden, dit kan zo niet verder”, zei de burgemeester.

Luc Jacobs, vrouw Bea Brisart en hun zoon Dimitri hopen dat er vlug een beslissing zal komen want vier wagens vernield op elf maanden is wel een beetje teveel van het goede.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief