GOOIK - Drugs op het kerkhof van Oetingen

C21

GOOIK - Drugs op het kerkhof van Oetingen

Colpaert_gooik_kerkhof_cannabis_1
Schepen Anthoons toont de gevonden zakjes. - Foto © Marc Colpaert
 

Het kerkhof van Oetingen blijkt sinds enige tijd de ontmoetingsplaats te zijn, waar rondhangende jongeren drugs roken en verkopen. De meestal oudere bezoekers zijn niet te spreken over deze jongeren. De jongeren laten zelfs hun lege cannabiszakjes gewoon achter op het kerkhof. De gemeente wilt dat dit stopt en heeft opdracht gegeven aan de politie om meer controles uit te voeren.
Bezoekers van de begraafplaats in Oetingen storen zich de laatste tijd meer en meer aan rondhangende jongeren. Herman Anthoons(CD&V), schepen bevoegd voor de Gooikse begraafplaatsen, werd ook al aangesproken door verontruste ouderen over deze hangjongeren. “ Deze jongeren storen niet alleen de bezoekers van het kerkhof, maar sommigen dealen of gebruiken zelfs drugs op het kerkhof. Aangezien ik zelf niet zo ver van de begraafplaats woon, kom ik regelmatig eens kijken. Zo stelde ik vast dat deze jongeren, die zich verplaatsen met de fiets, niet van Oetingen zijn”, aldus de schepen. “Regelmatig treffen wij de restanten aan van hun drugshandeltje, zoals lege cannabis-zakjes. Deze jongeren troepen op het kerkhof samen ter hoogte van de zitbanken, die de gemeente onlangs heeft laten plaatsen. Bij regenweer wordt zelfs de overdekte begroetingsruimte even verderop gebruikt. Het is dan ook normaal dat sommige oudere mensen een beetje bang zijn van deze jongeren“, vertelde Herman Anthoons.

“ Wij kennen het probleem en zijn er mee bezig”, verklaarde korpschef Marc Hellinckx van de politie Pajottenland. “ Nu is het wel zo, dat men hier niet mag spreken van georganiseerde bendes, maar veeleer van hangjongeren die hier op het kerkhof afspreken met hun vrienden. De kans is ook groot dat sommige van deze jongeren drugs gebruiken. Momenteel zijn deze hangjongeren nog niet echt een probleem, maar het is beter om toch af en toe extra controles uit te voeren“. Binnenkort gaat de politie van start met een vernieuwde samenstelling van het ‘Mega project’. “ Dit project is er om jonge mensen weerbaarder te maken, dat ze ondermeer neen durven zeggen tegen drugs. Het project dat vroeger meer gericht was naar kinderen tot 12 jaar, gaan we nu uitbreiden naar jongeren die ouder zijn”, verduidelijkte Hellinckx.

Het kerkhof van Oetingen is volledig omheind en er is weinig of geen sociale controle mogelijk. De wijkagenten en ook de gemeenschapswachters gaan vanaf nu, op vraag van het gemeentebestuur, vrij regelmatig het Oetingse kerkhof controleren.

“ Meer controle is een goede zaak, want soms zijn we echt niet zo blij met deze jongeren”, aldus sommige bezoekers van het kerkhof, die hun naam liever niet in de krant zien staan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief