GOOIK - Op zoek naar chauffeurs

C21

GOOIK - Op zoek naar chauffeurs

Dsc_2157
Wie mee wilt werken haalt vlug zijn wagen van onder het stof. - Foto © Marc Colpaert
 

De vernieuwde aanpak bij de Minder Mobielen Centrale van Gooik zorgt voor extra ritten, het OCMW  is nu op zoek naar extra chauffeurs op vrijwillige basis.

De Gooikse Boodschappendienst werd opgericht in 1980, dertig jaar geleden. ‘Deze dienstverlening lag al die jaren volledig in de handen van vrijwilligers', zegt OCMW-voorzitter Jo Baert(CD&V). “Het waren administratieve medewerkers en uiteraard ook chauffeurs die met hun eigen wagen voor het vervoer van de personen zorgden. Men kon hier spreken van vrijwilligerswerk in de hoogste graad.”, sprak Jo Baert.

Begin september werd afgesproken dat het Gooikse OCMW de tijdrovende administratie zou overnemen. Die nieuwe aanpak, die voor een vernieuwde dynamiek  zorgde, slaat duidelijk aan. De vorige twee maanden werden maar liefst 217 ritten afgelegd. Dit betekent toch gauw 4 ritten per dag. Het aantal klanten – senioren en minder mobiele burgers – steeg snel tot boven de 50. “ De chauffeurs krijgen het dan ook enorm druk. De kleine vaste ploeg van vrijwilligers is duidelijk aan uitbreiding toe”, aldus Baert. Wie geïnteresseerd is kan steeds contact opnemen met het OCMW van Gooik op het nummer 02/454.04.30

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief