GOOIK - Gaan de Tweeties stoppen ?

C21

GOOIK - Gaan de Tweeties stoppen ?

Editiepajot_gooik_tweeties_1_bewerkt
De Tweeties zoeken nieuwe mensen voor de leiding. - Foto © Marc Colpaert
 

De leiding van de KLJ- De Tweeties uit Oetingen is dringend op zoek naar nieuwe mensen, anders is de kans groot dat ze volgend jaar hun activiteiten moeten stoppen. Dit zou zeer erg zijn voor de vijftien kinderen met een mentale handicap die er twee keer per maand worden opgevangen. Ze zijn dan ook dringend op zoek naar enkele nieuwe mensen die de nodige verantwoordelijkheid durven te nemen.

De KLJ - De Tweeties is niet zomaar de zoveelste jeugdvereniging in Vlaanderen, integendeel. In 1997 gingen ze van start met als doel het oprichten van een vereniging, waar alleen kinderen met een mentale handicap terecht konden, om er zoals andere kinderen tweemaal per maand te komen spelen en ravotten. “ Wij wilden eens iets anders dan de ‘gewone’ KLJ en zo gingen we van start met een jeugdvereniging voor kinderen, maar dan wel kinderen met een mentale handicap”, vertelde Katleen Moonens(30). Aangezien er in onze streek zo’n vereniging niet bestond(ook in Vlaanderen zijn er maar enkele actief), kregen wij al vlug de eerste kinderen - met een leeftijd tussen 6 en 18 jaar - over de vloer. In het begin was het niet evident, want zulke kinderen hebben heel veel aandacht nodig. Vooral bij kleinere kinderen moesten wij soms één leider of leidster per kind voorzien”, sprak Katleen. Ondertussen bestaat deze vereniging dertien jaar en werden de mensen van het bestuur ook al een beetje ouder. “ Vandaag zijn we nog met zes mensen van de leiding en zo kan het nog nipt”, aldus Katleen. “ Spijtig genoeg hebben drie mensen beslist om ons binnenkort te verlaten. Ze zijn ondertussen een eind in de twintig, hebben misschien een drukke job en kinderen zodat het niet meer mogelijk is om twee maal per maand een namiddag te investeren in onze groep”, verklaarde Katleen. “ Wij verstaan dat natuurlijk, ieder moet zijn eigen leven in handen nemen, maar door dit vertrek kunnen wij de werking van onze vereniging niet meer optimaal laten draaien. Als wij dan ook niet dringend enkele mensen vinden uit Oetingen of omstreken, dan moeten wij noodgedwongen een punt zetten achter De Tweeties en dat zou voor ons, maar ook voor de kinderen en hun ouders een drama zijn. De kinderen die wij om de veertien dagen opvangen kunnen niet meedraaien in een gewone jeugdvereniging, het zou dan ook de harten breken van deze kindjes als De Tweeties ermee stoppen, maar wij vinden gewoon niemand die ons team wilt komen versterken”, aldus een ontgoochelde Katleen.

Ze willen dan ook nog een laatste keer een inspanning leveren om nieuw bloed te vinden om de leiding mee te komen versterken. Wie minimum 15 jaar oud is en graag twee keer per maand enkele uurtjes wilt investeren, om samen met kinderen met een mentale handicap, spelletjes te spelen en hun aangenaam bezig te houden, moet zeker contact opnemen met Katleen op het nummer 0495/45.14.08. Indien er geen nieuwe mensen de leiding komen versterken moeten De Tweeties volgend jaar hun werking stop zetten en dat zou enorm spijtig zijn voor deze uitzonderlijke vereniging.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief