GOOIK - Gemeente plaatste een bloembak

C21

GOOIK - Gemeente plaatste een bloembak

Dsc_3302
De familie Jacobs bij de bloembak. - Foto © Marc Colpaert
 

Enkele weken nadat een wagen voor de derde keer dit jaar de voortuin van de familie Jacobs-Brisaert uit Kester vernielde, heeft de gemeente een bloembak geplaatst voor hun tuin. Het Vlaams- Gewest plaatste extra verkeersborden. Ondertussen werden de twee wagens van de familie Jacobs total-loss verklaard.

Op korte termijn ging het Vlaams-Gewest maatregelen nemen om het kruispunt van de Edingsesteenweg, ter hoogte van de Langestraat in Kester, veiliger te maken voor de bewoners. “ En ze hebben woord gehouden”, weet Luc Jacobs(51) ons te vertellen. “ Michel Vanalphen van Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant had ons belooft, dat ze op korte termijn de nodige aanpassingen zouden uitvoeren. Twee weken na het voorlopig laatste ongeval, hebben ze enkele extra verkeerspalen geplaatst en anderen voorzien van een fluo vestje. Tevens werd er een lichtgevende cilinder geplaatst, om het aankomend verkeer er attent op te maken, dat ze aan een gevaarlijk kruispunt komen. Tot slot plaatsten de mensen van de gemeente Gooik zopas een grote bloembak voor onze tuin, en dat allemaal op twee weken tijd”, vervolgde Luc Jacobs.

“Het is inderdaad waar dat onze gemeentediensten eind vorige week een bloembak geplaatst hebben, om vlug iets te kunnen doen voor deze mensen”, verklaarde burgemeester Michel Doomst(CD&V). “ Wij wilden ervoor zorgen dat deze mensen opnieuw met een veilig gevoel konden gaan slapen. Het is dan ook niet te snappen, dat op minder dan één jaar tijd, al drie keer de voortuin en de wagens van deze familie werden vernield. Na het eerste ongeval dacht ik, dat gaat nooit meer gebeuren, dat een wagen gewoon niet stopt, de Edingsesteenweg dwars over rijdt en stopt in de voortuin van Luc. Enkele maanden later spreken wij al van de derde keer en moesten wij dan ook dringend en gepaste maatregelen treffen. Wat wij konden doen was echter beperkt, aangezien het hier een gewestweg betreft”, aldus burgemeester Doomst.

Ondertussen liet de verzekering aan Luc Jacobs weten dat de twee wagens - een Opel Vivaro en een Audi A4 - die tijdens het laatste ongeval op de oprit stonden, als volledig vernield moeten beschouwd worden. “ Dit zijn nu al in totaal vier auto’s die volledig vernield werden dit jaar. De twee laatste wagens waren al enkele jaren oud, zodat wij opnieuw een heel bedrag zullen mogen bijbetalen om ons nieuwe wagens aan te schaffen. Dit kost ons heel wat duizenden euro’s. Ik vraag mij af wie dat allemaal gaat betalen. Ik hoop nu maar - door deze bijkomende maatregelen - dat het de laatste keer was dat onze voortuin omgeploegd werd. Volgende week komen ze de tuin heraanleggen”, sprak Luc Jacobs.

De gemeente Gooik heeft met een officieel schrijven, met daarin nog enkele voorstellen, zoals het plaatsen van verkeerslichten, naar de provinciale commissie verkeersveiligheid gestuurd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief