OPWIJK - Jeugdbeweging VVVKB Heiveld in Gooik

C21

OPWIJK - Jeugdbeweging VVVKB Heiveld in Gooik

Colpaert_opwijk_1
 

De "Jeugdgroep" (dit is de groep van 12 tot 16 jarigen, onze oudste leeftijdsgroep) van jeugdbeweging VVVKB Heiveld uit Opwijk kwamen naar Gooik. Heiveld is een onafhankelijke jeugdbeweging die uit een volksdansbeweging is gegroeid en ieder weekend voor kinderen van 4 tot 16 jaar van Opwijk en omstreken openstaat.  Dit jaar bestaan ze 30 jaar, wat al werd gevierd met een geweldige shownamiddag, een kinderfuif, een fuif in het thema chocolade enz.
Ieder jaar trekken we - buiten het kamp in de zomervakantie - met onze Jeugdgroep op weekend en dit jaar logeerden we van 2 tot 4 mei in de lokalen van Chiro Were Di Strijland. Ze reden met de fiets van Opwijk naar Strijland en mochten besluiten dat het Pajottenland een zeer mooie streek is die echter meedogenloos was voor hun kuiten, al hebben ze enorm genoten van de fietsritten van om en bij de 30 km.
“ Op zaterdag deden we een  dorpsspel "Fata Morgana" waarbij onze kinderen tegen 15:00 uur een aantal opdrachten moesten uitvoeren waarbij de inwoners van Gooik betrokken werden (onze meisjes hielpen de plaatselijke scouts met hun Carwash, 5 Gooikse scouts wisselden voor even met 5 van onze Heivelders van uniform, mensen van Gooik leenden ons materiaal om een strandtafereel na te bouwen waar iemand van Gooik in mocht poseren enz.). We hebben hiernaast op weekend ook zelf gekookt, een dropping gedaan in de buurt rond Gooik, sportief verbroederd met wat Strijlandse jeugd in een paar voetbalwedstrijdjes. Kortom een leuke tweedaagse waar iedereen blij mee was. Wie weet komen we volgend jaar opnieuw naar Gooik,” aldus Karel Demeyer, van VVVKB Heiveld, Opwijk.

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief