GOOIK - Sociaal beleidsplan besproken

C21

GOOIK - Sociaal beleidsplan besproken

Editiepajot_gooik_overleg_1_bewerkt
Foto © Marc Colpaert
 

Een dertigtal geïnteresseerden kwamen samen in het Gooikse gemeentehuis om een tussentijdse evaluatie op te maken van het Gooiks Sociaal Beleidsplan dat in 2007 werd opgesteld. Dit plan loopt van 2008 tot 2013.

Bedoeling was nagaan wat er al dan niet gerealiseerd werd van de plannen en acties die toen werden opgenomen in het plan. “Van de 40 actiepunten werden ondertussen al 33 acties uitgevoerd of zijn in ontwikkeling. Senioren beter opvangen en informeren was één van de vele punten”, zei OCMW-voorzitter Jo Baert.

Na overleg met de drie opvangvoorzieningen voor senioren in Gooik, werd afgesproken dat deze binnen dezelfde zorggraad voorrang geven aan Gooikenaars. In het project Zorgnetwerk wordt dan weer pro-actief naar burgers en senioren toe gegaan om hen te informeren over de diensten, subsidies en toelages.“ Wij hebben al heel wat gerealiseerd en hopen tegen 2013 al onze actiepunten uitgevoerd te hebben”, besluit Jo Baert.

De volgende belangrijkste acties werden inmiddels gerealiseerd:

In het beleidsdomein Huisvesting werd in 2010 een woning in de Vollezelestraat 24 aangekocht om ze later met gewestelijke en provinciale subsidies te verbouwen tot 4 sociale huurappartementen. In maart 2011 werd een woning voor noodopvang aangekocht. In deze woning kan noodopvang geboden worden aan grotere gezinnen (4 slaapkamers) voor een beperkte duurtijd van maximaal 6 maanden. Voor aanpassingswerken en inrichting wordt gerekend op een subsidie van 56.250 euro.

Voor mensen met lage inkomens en schulden werd in 2009, om tegemoet te komen aan de stijgende huurprijzen, de huurtoelage verhoogd van 100 naar 150 euro.

Ook voor de senioren werden diverse initiatieven genomen. In februari 2011 werd gestart met 2 dorpsrestaurants in samenwerking met Seniorie Kesterberg en WZC Eyckenborch waar aan senioren de mogelijkheid geboden wordt om gezonde maaltijd te nuttigen. Na overleg met de 3 opvangvoorzieningen voor senioren werd afgesproken dat deze binnen dezelfde zorggraad voorrang geven aan Gooikenaars. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief