GOOIK - 17de Heidetochten van wandelclub De Heidetochten op 1 juni

C21

GOOIK - 17de Heidetochten van wandelclub De Heidetochten op 1 juni

Hiedtochten_kester__foto_editiepajot
 

17de Heidetochten van wandelclub De Heidetochten op 1 juni. Traditiegetrouw starten de Heidetochten in het gehucht Strijland (Gooik), gelegen langs de N28 Halle-Ninove. Wie met de wagen komt kan deze op een van de voorziene parkings achterlaten, maar ook met het openbaar vervoer is de startplaats gemakkelijk bereikbaar. De Lijn verzorgt ook op zondag een verbinding met Ninove en Halle zodat de treinreizigers voor de deur van de startzaal Edele Brabant uit de lijnbus kunnen stappen (meer informatie bij G. Pierret: 02/532 57 47).

Gooik, het kloppend hart van het Pajottenland en het Mekka van de volksmuziek, weet nog steeds de rust, het natuurschoon en het bruisende volksleven met elkaar te verenigen. Wie wil, mag een kijkje gaan nemen in het instrumentenmuseum in het G.C. De Cam waar ook een controlepost ingericht is.
 
De wandelingen zijn typisch voor de streek en laten iedereen genieten van het echte Pajottenland. Wie voor de kortste afstanden (6 of 10km) kiest, wandelt door het landelijke Strijland over de provinciegrens naar de controlepost in Neigem en keert langs een aantal beekvalleitjes terug naar de startplaats. De 15 en de 20km stappen een gelijkaardig parkoers maar maken een extra ommetje door de vallei van de Molenbeek naar het centrum van Gooik. Zij mogen ook een lus door de Woestijn en door het Neigembos verwachten. De wandelaars die voor 22, 26 of 33 km kiezen, gaan richting Gooik, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek en Eizeringen. Op hun weg ligt het hoogste punt in de streek (nl. 112m hoog). Grote banen dienen enkel op een veilige manier overgestoken te worden omdat de voorkeur van onze parkoersbouwers uitgaat naar veldwegen, binnenbaantjes en kerkwegeltjes. Zij zorgen ervoor dat ons netvlies geprikkeld wordt door prachtige landschappen en wondermooie hoekjes als de Kesterheide, het Gooikeveld, Nelleken, het kasteel en de dorpskern van Eizeringen, de Hunselvallei, het kasteel van Oplombeek, ... De namen Stuivenberg, Saffelberg, Linieberg en Bergom verraden dat het Pajottenland geen vlak maar een glooiend tot sterk golvend landschap is om door te wandelen. Wie opteert voor de 43km mist geen enkel van de hiervoor vermelde schoonheden en kan met volle teugen genieten van deze prachtige streek.
Zowat elke geoefende en niet-geoefende wandelaar met ieder zijn eigen interesse komt hier aardig aan zijn trekken. De wandelclub De Heidetochten zal opnieuw haar beste beentje voorzetten om het ieder naar zijn zin te maken, zowel op het parkoers als in de startzaal en in de controleplaatsen.
Meer info: www.heidetochten.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2008
Editiepajot
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 02 feb 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 jan 2023

archief