GOOIK - De nieuwe Citroën C 4

C21

GOOIK - De nieuwe Citroën C 4

Editiepajot_gooik_citroen_1
Gewoon een prachtige wagen. - Foto's © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_citroen_2
Foto's © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_citroen_3
Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_citroen_4
Ook het interieur mag best gezien worden. - Foto © Marc Colpaert
 

Onze eerste indruk van de nieuwe C4: nieuw, krachtig en dynamisch. De C4 ruilt zijn vorig uiterlijk voor een dynamisch, gebald en jonger koetswerk dat nauwer aansluit bij de concurrentie. We herkennen er zelfs elementen van de Audi A3 Sportback in. De vloeiende en strakke lijn van de C4 bevalt velen onder ons, durven wij te hopen en dan die kleur rood !

De nieuwe C4 groeit op alle fronten: 4,33 m lang, 1,79 m breed en 1,49 m hoog. Uiteraard komt dit ten goede aan de binnenruimte, maar vooral ook aan de koffer, die een recordvolume van 408 liter neerzet. De referentie in de categorie, de Volkswagen Golf, moet het stellen met 350 liter. Die indruk van ruimte hebben we ook op de achterbank: de hoofdruimte is er meer dan correct. Wat betreft de beenruimte is het nogal krap zeker als zowel bestuurder als de passagier achteraan groot zijn.

Aan de buitenzijde oogt de C4 indrukwekkend dankzij de brede schouders, de platte neus en het korte achterste. Hij heeft een sportieve en een stevige uitstraling. Die indruk wordt binnenin voortgezet. Het drukke instrumentenbord en het aparte stuur van de vorige C4 werden naar de prullenbak verwezen. Alle instrumenten zijn duidelijk afleesbaar voor de bestuurder opgesteld. De afwerking is een hoger segment waardig, net als de uitrusting.

Rijden met de nieuwe C4 is leuk, de motor was een 2.0 l HDI 150 pk dus meer dan sterk genoeg om op de meeste wegen in ons land aan 50 km per uur rond te rijden. Gelukkig bestaat er ook zoiets als een snelweg, waar we toch nog even tot 120 mogen uithalen!

Leuk aan deze wagen vonden wij de bestuurderszetel met massagefunctie, ja u leest het juist, terwijl u aan het rijden bent wordt u rug gemasseerd. Er bestaan slechtere dingen in het leven. Voor de eco-mensen onder ons is er ook een start-stop systeem. Ook nuttig is een alarmknop in de wagen, deze kunt u gebruiken bij een ongeval. Wanneer u niet meer in staat bent om zelf te bellen dan wordt u opgebeld, of worden de hulpdiensten verwittigd. Verder was de wagen zeer handelbaar en was het een plezier om er mee te mogen rondrijden, ook al was de test nogal kort. Wie op zoek is naar een degelijke gezinswagen en met een leuke en sportieve wagen wilt rijden zouden wij deze wagen wel willen aanraden. In zijn segment zeker een aanrader.

U heeft al een nieuwe Citroen C4 vanaf 13.777 euro. Meer info bij:

Garage - Carrosserie Christiaens P. Bvba
Ninoofsesteenweg 105a
1755 Leerbeek
T:02/582 99 57 F: 02/582 99 58
 

www.garage-christiaens.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief