GOOIK - Twee keer vijftig jaar getrouwd

C21

GOOIK - Twee keer vijftig jaar getrouwd

Editiepajot_gooik_twee_keer_50_jaar_getrouwd_foto_marc_colpaert
De beide families. - Foto © Marc Colpaert
 

De zussen Marie-Josee Tielemans (77) en Julia Tielemans (75) stapten samen in het huwelijksbootje met Roger Van Der Kelen (80) en Roger Heymans (79) vijftig jaar geleden in Gooik. Zopas vierden ze dan ook samen hun vijftig jaar huwelijk in de zaal Ter Heyde in Kester.

Marie-Josee leerde haar Roger kennen toen deze aardbeien kwam kopen bij haar ouders. Ze kregen samen twee kinderen en hebben ook al drie kleinkinderen. Roger was jaren actief als metaaldraaier, Marie-Josee was huisvrouw en zorgde voor de kinderen en een klein boerderijtje. Vandaag werken ze nog graag in hun grote tuin en zorgen ze voor hun schapen, kippen en vogels.
Julia leerde haar Roger kennen in Gooik. “Telkens als hij mij zag begon hij te lachen en ik dacht na een tijdje hij is verliefd op mij”, zei Julia. Enige tijd later trouwden ze samen met de zus van Julia en haar man Roger. Roger was jaren een bakkerszaak aan de Cam in het centrum van Gooik. Julia ging 21 jaar werken in een schoenfabriek en werkte nadien samen met haar man in de bakkerij. Vandaag leggen ze samen nog graag een kaartje. Marie-Josee en Julia waren de twee laatste kinderen uit een gezin van acht. Toen ze allebei vroegen om te trouwden werd dan maar beslist om de twee koppels samen te laten trouwen. “ Zo ging dat in die tijd, dus trouwden wij op dezelfde dag”, lachen Julia en Marie-Josee.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief