GOOIK - Nieuwe kleren voor de 'Belleman'

C21

GOOIK - Nieuwe kleren voor de 'Belleman'

Editiepajot_gooik_belleman_bewerkt
De 'Belleman' met de mensen van de gemeenteraad. - Foto © Marc Colpaert
 

De Gooikse belleman Wim Beeckmans(63) kreeg zopas van de gemeente Gooik een nieuw kostuum. De kostprijs bedraagt 1.500 euro, het vorige kostuum was tot op de draad versleten.

Het was burgemeester Michel Doomst(CD&V) die in 2006 Wim Beeckmans aansprak om belleman te worden. “ Ik had hem al enkele keren horen roepen en hij had zo een galmende stem dat hij de geknipte kandidaat was om onze belleman te worden”, sprak burgemeester Doomst.. “ Daarom vroegen wij hem om in navolging van onze champetter vroeger, bepaalde gemeentelijke activiteiten op te luisteren als belleman. Ik moet zeggen hij doet dit uitstekend , zodat wij dan ook met alle plezier hem een nieuw kostuum schenken”, zei Doomst.

“ Het heeft even geduurd vooraleer ik het nieuwe kostuum aanhad, maar in de toekomst zal dit wel gemakkelijker gaan”, lachte Wim de belleman. “ Mijn vorig kostuum was dringend aan vervanging toe. Normaal ga ik per jaar op een veertigtal plaatsen mijn ding doen, met dit nieuwe kostuum ga ik nog meer opvallen. Ik heb even uitgerekend, mijn vorig kostuum kostte 4 eurocent per inwoner per jaar, dit nieuwe kostuum is nog zuiniger en kost slechts drie eurocent, voor deze Gooikse Rubens” grapte Wim met zijn gekende luide stem.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief