Laatste café van KESTER sluit zijn deuren

C21

Laatste café van KESTER sluit zijn deuren

Editiepajot_gooik_jagershof_bewerkt
Eva en Bruno zijn er mee gestopt. - Foto © Marc Colpaert
 

Eva Stoffels(34) en Bruno Janssens(38) de huidige uitbaters van café Jagershof in Kester sluiten hun deuren. “Na negen jaar was het tijd om even iets anders te doen“, vond Eva, het café staat vanaf heden te huur. Nieuwe uitbaters zijn momenteel nog niet gevonden, zodat de gemeente Kester het voorlopig zonder café moet stellen. Eva en Bruno gaan het contact met hun klanten missen, maar hun besluit staat vast.

Eva Stoffels begon in 2002 samen met Bruno Janssens met de uitbating van café Jagershof in Kester. “ De eerste maanden waren zeker niet gemakkelijk, de zaak was maanden dicht geweest , alvorens wij het café weer nieuw leven inbliezen”, begint Eva haar verhaal. “ Na enkele maanden kregen wij steeds meer vooral oudere mensen over de vloer. Wij zorgden er wel voor dat door allerlei activiteiten te organiseren, er meer en meer mensen de weg naar ons café vonden”, aldus Eva. “ Negen jaar geleden wou ik iets nieuws proberen, en ik moet zeggen, ik heb het altijd leuk gevonden. De negen jaar zijn voorbij gevlogen. Vandaag neem ik met een beetje spijt in het hart afscheid van mijn klanten. Het komt soms zo een beetje over dat je die mensen in de steek laat. Waar moeten de kaarters en de leden van de breiclub naartoe, die mensen weten het vandaag ook niet. Ze kunnen alleen maar hopen dat er zo vlug mogelijk een nieuwe uitbater de zaak opnieuw opent”, zei Eva Stoffels. Eva begint binnen enkele dagen te werken als administratief bediende in een bedrijf. “ Het zal een grote aanpassing zijn, de dagelijkse klanten vallen weg, negen jaar een café openhouden kan men niet zomaar wegcijferen”, stelt Eva.

“ Het is leuk geweest, maar wij kijken naar onze toekomst en die ligt niet meer in het Jagershof”, weet Bruno. “ Wij hadden een goede band met onze klanten, gingen zelfs éénmaal per jaar met onze klanten op reis, maar wie weet doet de nieuwe uitbater dit binnen enkele maanden ook. Ik zal in ieder geval hier nog graag een pintje komen drinken”, lacht Bruno.

De beslissing om te stoppen heeft niets te maken met het rookverbod dat binnenkort van kracht is. “ Wij hadden al maanden terug deze beslissing genomen en het komt ons goed uit met de huurovereenkomst, meer moet men daar niet achter zoeken“, zeggen Eva en Bruno. Vanaf 1 mei is er dus voorlopig geen café meer in Kester. De leden van de fanfare Sint-Martinus uit Kester, die wekelijks komen repeteren in het Jagershof, sloten al een overeenkomst met de eigenaar van het Jagershof, om in hun lokaal boven het café te mogen blijven repeteren.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief